Työmarkkinajärjestöt EK, SAK, Akava ja STTK ottavat yhdessä kantaa koronarokotteiden puolesta.

”Vetoamme kaikkiin kansalaisiin, että he ottaisivat koronarokotteen mahdollisimman pian. Kysymys ei ole vain henkilökohtaisesta asiasta, vaan myös toisten kansalaisten suojelemisesta ja heidän oikeudestaan sairaanhoitoon sekä mahdollisuudesta toimeentulon hankkimiseen itselleen ja perheilleen”, järjestöt kirjoittavat.

Järjestöt kertovat myös paheksuvansa koronapassia käyttäviin ravintolayrittäjiin ja työntekijöihin kohdistuvaa aggressiivista käytöstä, uhkailua ja liiketoiminnan häiritsemistä.

”Toivomme, että me yhdessä vastuumme kantaen rokotukset ottamalla voitamme koronaviruksen ja pääsemme siirtymään koronaviruksen jälkeiseen aikaan.”

Järjestöt muistuttavat, että koronavirus ja hallituksen rajoitustoimet ovat vaikuttaneet muun muassa matkailu-, ravintola- ja tapahtuma-alan yrittäjiin ja työntekijöihin.

”Lukuisten yritysten ja työntekijöiden talous on romahtanut. Nyt kun yhteiskunta on avautumassa, riittämätön rokotekattavuus uhkaa jatkaa koronakriisistä kärsineiden alojen yrittäjien ja työntekijöiden kärsimyksiä pitkälle tulevaisuuteen.”