Varsinais-Suomi pysyy tukevasti perusvaiheessa koronapandemiassa. Tyksin sairaaloissa ei ole ollut yhtäkään koronapotilasta edeltävän seitsemän päivän aikana. Varsinais-Suomessa ei ole todettu ainuttakaan koronatapausta yli 70-vuotiaiden keskuudessa kahteen viikkoon.

– Tämä osoittaa sen, että rokotteet toimivat hyvin, Tyksin infektiolääkäri Harri Marttila sanoo tiedotteessa.

Ensimmäisen kerran kuluvan vuoden aikana tilanne on sellainen, ettei Tyksin sairaaloissa ole yhtäkään koronapotilasta. Tilanne on säilynyt tällaisena nyt viikon ajan. Koko epidemian aikana Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin sairaaloissa on toistaiseksi hoidettu yhteensä 334 koronapotilasta. Näistä 61 on tarvinnut tehohoitoa. Epidemian aikana sairaanhoitopiirissä on tähän mennessä menehtynyt 79 henkilöä koronavirusinfektioon.

Tuorein 14 vuorokauden ilmaantuvuus 100 000 asukasta kohti Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä on 17,7. Viikko sitten ilmaantuvuus oli 18,6. Ilmaantuvuus on siis pysynyt matalana. Positiivisten testien osuus on nyt 0,8 prosenttia, kun se edellisviikolla oli 0,7 prosenttia.

– Me toteamme keskimäärin vajaat kymmenen koronatapausta päivässä, ja eniten tartuntoja on vieläkin 20–29-vuotiaiden ikäryhmässä, Marttila sanoo.

Noin 70 prosenttia kaikista tartunnoista on peräisin ulkomailta.

UK- tai alfavariantti ei enää hallitseva uusissa löydöksissä

Uutena ilmiönä on todettu, että valtaosa uusista koronaviruslöydöksistä ei enää ole alfavarianttia (UK-varianttia).

– Saamme aikanaan laboratoriosta lisätietoa nyt liikkeellä olevasta variantista, joka saattaa edustaa niin kutsuttua deltavarianttia (Intia-varianttia), koska beetavarianttia (Etelä-Afrikan varianttia) ei ole todettu viikon 17 eli toukokuun alun jälkeen, Marttila sanoo. Brasilian gammavarianttia ei ole todettu Varsinais-Suomessa lainkaan.

Lue myös: