Uuden lastensairaalan virtuaaliesittelyssä pääsee tutustumaan sairaalan yhdeksään kerrokseen. Tutustua voi muun muassa potilashuoneisiin, leikkaussaleihin, teho-osastoon, röntgeniin ja päiväsairaalaan.

Lapset voivat käydä katsomassa miltä sairaalan monissa leikkitiloissa näyttää. Sairaalasta löytyy esimerkiksi musiikkihuone Nuuskamuikkunen ja sairaalaleikkihuone Vilijonkka sekä opetuskeittiö Hosuli. Ensimmäisen kerroksen akvaarioissa voi nähdä kalojen uivan. Sivustolta löytyy lisäksi potilaille ja perheille hyödyllisiä ohjeita kuten tietoa ilmoittautumisesta.

– Haluamme tarjota potilasperheille mahdollisuuden tutustua sairaalaan jo ennen sairaalakäyntiä. Sivuja voi katsoa yhdessä lasten kanssa. Tutustumalla etukäteen sairaalaan, voi vähentää lapsen sairaalapelkoa, kertoo linjajohtaja Pekka Lahdenne tiedotteessa.

– Saamme paljon vierailupyyntöjä sairaalaan ja näistä läheskään kaikkia emme ehdi toteuttaa. Virtuaaliesittelyn avulla jokainen sairaalasta kiinnostunut pääsee tutustumaan tiloihin, jatkaa Lahdenne.

Myös kaikki uuden lastensairaalan taideteokset on kuvattu. Näistä osaan pääsee tutustumaan sivustolla, ja myöhemmin keväällä kaikki teokset tulevat löytymään verkosta myös videoina.

Verkkosivustosta on kolme kieliversiota: suomi, ruotsi ja englanti. Sivuston on toteuttanut Designer Helsinki.