Tyks tutkii ja hoitaa -yleisöluentojen syyskausi käynnistyy torstaina 12. syyskuuta klo 18-20, jolloin maksuttoman luennon teemana ovat iho- ja sukupuolitaudit ja paikkana T-sairaalan Johan Haartman- ja Risto Lahesmaa -saleissa*, Hämeentie 11, Turku.

Tapahtumassa dosentti, erikoislääkäri Sirkku Peltonen selvittää yleisimpien ihotautien kirjoa ja harvinaisten ihotautien tutkimusta ja hoitoa. Erikoistuva lääkäri Rony Westerholm kertoo nykyisten sukupuolitautien diagnostiikasta ja hoidosta. Ylilääkäri, dosentti Leena Koulu kertoo avauksessaan Tyksin 75-vuotiaan ihoklinikan toiminnasta tänään.

Dosentti, erikoislääkäri Jussi Liipon aiheena on työperäisten ihottumien muuttuva kirjo. LT, erikoislääkäri Pilvi Riihilä kertoo ikääntyvän ihon hoidosta ja ihosyöpien ehkäisystä. Tilaisuuden puheenjohtajana toimii iho- ja sukupuolitautiopin professori Veli-Matti Kähäri. Tilaisuuden lopuksi on aikaa yleisön kysymyksille ja asiantuntijoiden vastauksille.

Toinen syyskuun luentotilaisuus on ruotsinkielinen ja käsittelee aivoja ja muistia.

Luentoja on mahdollista seurata paitsi paikan päällä Tyksin T-sairaalassa, myös etäyhteydellä Porissa ja Vaasassa. Luennot ovat jälkikäteen katsottavissa netin välityksellä.

Tutkitulla tiedolla näyttää olevan kysyntää, sillä syksyllä 2014 aloitettuja Tyks tutkii ja hoitaa -yleisöluentoja on järjestetty tähän mennessä jo 41 kertaa. Suosituimpia luentoja on kuunnellut kerralla jopa neljättä sataa osanottajaa Turussa kahdessa luentosalissa sekä Porissa ja Vaasassa.

Tyks tutkii ja hoitaa -yleisöluentosarjan syksyn 2019 koko ohjelma löytyy täältä.

Lue myös:

Jotain hyötyä enterovirusinfektioista? Väitöstutkimuksen mukaan runsaasti sairastelleilla lapsilla todetaan vähemmän allergioita (MU 28.5.2019)

Suomalaisilla riittää parannettavaa aurinkosuojautumisessaan – Yksi kymmenestä käräyttää ihonsa jokaisella etelänmatkallaan (MU 10.7.2019)

Uimavesistä lähtevien epidemioiden selvitysohjeet on päivitetty (MU 5.6.2019)