Suomessa alkaa uudenlainen tohtorien koulutusohjelma, josta on tarkoitus valmistua niin akateemisesta kuin yritysmaailmasta kokemusta ja näkemystä omaavia asiantuntijoita.

Turun yliopisto ja Orion ryhtyvät kouluttamaan yhteistyössä lääketutkimuksen tohtoreita. Ohjelma tuottaa pian lääketeollisuuteen tutkimukseen ja tuotekehitykseen erikoistuneita asiantuntijoita: ensimmäiset opiskelijat aloittavat linjalla jo ensi vuoden alussa.

Industrial PhD (iPhD) -tutkintoa suorittava tohtorikoulutettava toimii akateemisen ja teollisen lääketutkimuksen rajapinnassa. Suurin osa koulutuksessa suoritetaan teollisuudessa, mutta ohjelmaan kuuluu myös tutkijakoulutusta ja akateemisia tutkimusjaksoja tutkimusryhmissä.

Turun yliopistossa koulutuksesta vastaa lääketutkimuksen tohtoriohjelma. Orion puolestaan tarjoaa koulutettaville tehtäviä tutkimus- ja tuotekehitysprojekteissaan.

Nelivuotisen koulutuksen päätteeksi valmistuvat tohtorit sijoittuvat lääke- ja bioteknologiayritysten tutkimus- ja johtotehtäviin, lääke- ja kemikaalivalvonnan viranomaistehtäviin ja akateemisiin tutkimus- ja opetustehtäviin.