Turkulaisilla on tartuntatautirekisterin mukaan todettu yhteensä 170 koronavirustartuntaa viime perjantaihin mennessä.

Vanhusten asumispalveluissa yhdellä työntekijällä on viime viikolla todettu koronavirustartunta. Asumispalveluyksikön muut asukkaat eivät ole altistuneet, koska tartunnan saanut työntekijä on työskennellessään käyttänyt asianmukaisesti kirurgista suu-nenäsuojusta yksikössä. Muut tartunnan saaneen kanssa lähikontaktissa olleet henkilöt on kartoitettu ja tarvittavat toimet on aloitettu.

Turun kotihoidossa on viime viikolla todettu yksi uusi tartunta, mikä on toinen Turun kotihoidon asiakkaalla todettu tartunta. Asiakkaan luona lähikontaktissa työskennelleet työntekijät sekä muut lähikontaktissa olleet henkilöt on kartoitettu ja tarvittavat toimet on aloitettu. Uudella kotihoidon koronavirustapauksella ei ole yhteyttä aiemmin todetun työntekijän koronavirustapaukseen.

Turun vanhuspalveluissa ei tähän mennessä ole löytynyt jatkotartuntoja aiemmin muun muassa kotihoidossa ja asumispalveluissa löydettyjen yksittäisten työntekijätartuntojen lisäksi.

Asukkaiden ja heidän omaistensa tapaamisia pyritään tukemaan Turussa, mutta tapaamisiin liittyen käytössä on tiukat hygienia- ja turvatoimet. Tapaamiset järjestetään ulkotiloissa tai tapaamisille erityisesti varatuissa tiloissa. Vierailuista täytyy aina sopia henkilökunnan kanssa etukäteen, jotta tapaamisissa huomioidaan kaikki turvallisuuteen liittyvät asiat.

Hengitystieinfektio-oireisten on tärkeää hakeutua koronavirustestiin mahdollisimman herkästi, vaikka oireiden vuoksi ei tarvitsisikaan lääkärin hoitoa, kerrotaan kaupungin tiedotteessa.

THL:n sunnuntaina päivittämien tietojen mukaan ilmoitettuja tapauksia on koko maassa yhteensä 6 579. Tautiin liittyviä kuolemia on raportoitu 307. Sairaalahoidossa olevien määrä Suomessa on 106. Tehohoidossa olevien määrä on 19.

Oletko lääkäri, hammaslääkäri, proviisori tai farmaseutti? Kirjautumalla saat kaikki Mediuutisten digisisällöt käyttöösi maksutta.

Juttua muokattu 25.5. klo 15.35. Otiskosta poistettu toinen alle-sana.