Turun kaupunki torjuu koronarokotteisiin liittyvien huhupuheiden leviämistä infovideoilla. Videot julkaistaan seitsemällä eri kielellä.

Turun maahanmuuttajayhteisöissä huolestuttiin siitä, että heidän keskuudessaan ja omankielisissä somekanavissaan leviää rokotteisiin liittyviä huhuja ja pelkoja rokotteen tehosta, turvallisuudesta ja siitä, että rokote aiheuttaisi lapsettomuutta.

Kaupungin tavoitteena on nyt tavoittaa mahdollisimman paljon asukkaita, jotka eivät lue kaupungin suomen, ruotsin tai englannin kielillä tehtävää infomateriaalia koronasta.

Videot julkaistaan venäjäksi, turkiksi, kurdiksi, farsiksi, arabiaksi, somaliksi ja englanniksi.

– Halusimme palvella monikielisiä asukkaita paremmin sekä lieventää pelkoja ja tukea maahanmuuttajien kanssa työskenteleviä informaation levittämisessä. Videot ovat hyvä tapa saada tietoa välitettyä laajalle kohderyhmälle, kertoo Turun kaupungin viestintäjohtaja Saara Malila tiedotteessa.

Videoiden asiasisällön ja tieteelliset faktat on tarkistanut Turun kaupungin tartuntataudeista vastaava lääkäri Jutta Peltoniemi. Videoilla esiintyvät maahanmuuttajataustaiset turkulaiset.

Vaikka videoilla nähtävä keskustelu on käsikirjoitettu ja keskustelun kulku on kuvitteellinen, se sisältää eri yhteisöissä todellisuudessa kiertäviä huhuja.

Videot julkaistaan Turun kaupungin Turun kaupungin YouTube-kanavalla ja muissa sosiaalisen median kanavissa. Ne ovat myös muiden kaupunkien käytettävissä. Kaupungin maahanmuuttajayhteisöt auttavat Turkua tiedon välittämisessä.