Turussa riskiryhmiin kuuluvien ja yli 65-vuotiaiden influenssarokottaminen keskitetään Messukeskukseen, johon kuukauden verran eli 4.11.-4.12. kulkee bussi suoraa ovelle.

Fölin bussilinja 100 liikennöi 40 minuutin välein Linnankadulta Messukeskukseen ja takaisin tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin kello 8–18 ja perjantaisin klo 8–16.

Kyseessä on Fölin normaalia liikennettä eli matkalippu ja maski ovat tarpeen.

Rokotusaika varataan etukäteen verkossa tai puhelimitse Turun koronaneuvontapuhelimesta 02-266 2714.

Koronatilanteen vuoksi riskiryhmäläisten kausi-influenssarokotuksia ei voida tänä vuonna antaa terveysasemilla, Turun kaupunki kertoo tiedotteessa.

Hus puolestaan tiedotti rokottavansa riskiryhmäläisiä ja heidän lähipiirinsä ihmisiä matalan kynnyksen influenssarokotuspisteissä, joihin ei tarvita ajanvarausta. Rokottaminen alkaa marraskuun alusta.

Rokotuspisteitä on sairaaloissa marras- ja joulukuun aikana. Näin Husin alueella asuvat riskiryhmiin kuuluvat ja heidän lähipiirinsä saavat maksuttoman rokotteen helposti vaikkapa ohi kulkiessaan.

Rokotuspisteitä on useissa Husin sairaaloissa marras-joulukuun aikana. Katso rokotuspisteiden päivämäärät ja aukioloajat tiedotteen alla olevasta liitteestä.

– Tänä vuonna influenssarokotteen ottamisen tärkeys korostuu entisestään, koska koronavirus ja nyt loppuvuodesta influenssavirukset leviävät samaan aikaan eikä koronavirusrokotetta ole vielä saatavilla, apulaisylilääkäri Eeva Ruotsalainen Husin Tulehduskeskuksesta sanoo tiedotteessa.

Rokotukseen tulee saapua ilman infektio-oireita, noudattaa turvavälejä ja hyvää käsihygieniaa sekä olla kasvomaski päällä. Kasvomaskeja on saatavilla myös rokotuspisteillä.

Lapsia rokotetaan ainoastaan Uuden lastensairaalan (kuuden kuukauden ikäisestä alkaen) ja Kirurgisen sairaalan (yli kolmevuotiaasta alkaen) matalan kynnyksen rokotuspisteissä.

Husin rokotuspisteiden aikataulut selviävät täältä.