– Päädyimme yksimielisesti valitsemaan Vuoden Työpaikaksi 2020 Turengin terveyskeskuksen. Se sai korkeat pisteet ja täytti vaaditut kriteerit. Kyseistä terveyskeskusta oli ehdotettu useampaan otteeseen ja kirjalliset perustelut olivat kattavat, kertoo Suomen Medisiinariliiton puheenjohtaja Simo Nuuttila.

Perusteluissa mainitaan muun muassa, että Turengissa oli hyvä ja kattava perehdytys. Vastaanottojen pituudet ja ajankohdat sai päättää itse, työtä oli juuri sen verran, mikä itselle sopii. Päivystää ei tarvinnut yksin. Seniori oli aina langan päässä ja tarvittaessa tuli myös paikalle. Yksi yleislääkäri oli kokonaan varattu viidelle kandille konsultaatiotueksi. Lisäksi palkka oli hyvä ja ihmiset erittäin mukavia, kaikki oppi tuntemaan kesän aikana. Ei yksinkertaisesti mitään moitittavaa.

– Moni kandi valitsee kesätyönsä sen perusteella, mitä on kollegoilta eri työpaikoista kuullut. Vuoden työpaikan valitseminen on jo pitkään palvellut tapana tuoda ilmi erinomaisia työpaikkoja, joissa on ilo työskennellä ja kasvaa lääkärin ammattiin. Näiden palkitsemisten perusteella olen itsekin valinnut omia työpaikkojani. Myös työpaikat ovat kiitollisia näistä tunnustuksista, ja muistavat tuoda niitä aktiivisesti ilmi tulevaisuuden rekrytoinneissa, Nuuttila sanoo.

Turengin terveyskeskusta ehdotettiin neljä kertaa. Muita kärkisijoille nousseita olivat Seinäjoen terveyskeskus, Reisjärven terveyskeskus ja Riihimäen terveyskeskus.

Vuoden Työpaikka -palkinto on jaettu vuodesta 2014.

Lue myös: