Suomen Apteekkariliitto ja IT- ja ohjelmistopalvelukonserni Solteq Oyj ovat rakentaneet yhdessä moniapteekkiympäristön, joka tarjoaa keskitetyn verkkoapteekkialustan myös pienille apteekeille. Syksyn 2019 aikana Solteq rakentaa yli 200 verkkoapteekkia ympäri Suomea.

– Verkkoapteekkialustan avulla varmistamme, että yksityiset apteekit voivat antaa asiakkailleen parasta mahdollista verkkoapteekkipalvelua, kertoo Apteekkariliiton farmaseuttinen johtaja Charlotta Sandler tiedotteessa.

Solteq toteutti keskitetyn moniapteekkiympäristön Adoben Magento -alustalle, johon rakennettiin muun muassa integraatio Suomen Apteekkariliiton ylläpitämään tuotetietokantaan.

Tuotetietokannassa on valmiina 24 000 tuotteen tuotetiedot, joista apteekkien on helppo valita verkkokauppaan tulevat tuotteet muutamalla klikkauksella.

Apteekkariliitolle on tärkeää, että luottamukselliset asiakastiedot pysyvät yksittäisen apteekin sisällä.

– Useimmat suomalaiset asioivat pääsääntöisesti yhdessä apteekissa. Mitä useampi lääke asiakkaalla on käytössä, sitä tärkeämpää on, että oma apteekki hallitsee lääkehoidon kokonaisuuden sekä verkossa että kivijalka-apteekissa, Sandler sanoo.

Reseptiasioissa farmaseutti ottaa aina yhteyden asiakkaaseen. Näin varmistetaan, että asiakas saa hintaneuvontaa ja neuvoja lääkkeen käyttöön.

– Kun lääke on maksettu, apteekki lähettää lääkkeen Eezeryn, Postin, Matkahuollon tai muun kuljetusliikkeen kautta asiakkaalle. Lääkkeen voi hakea myös apteekista tai noutolokerosta apteekin aukioloaikojen ulkopuolella.

Jokainen apteekki voi rakentaa alustalle oman näköisensä verkkoapteekin.

– Pyrimme siihen, että apteekit voivat lisätä verkkoapteekkiinsa tunnistettavia elementtejä. Esimerkiksi verkkoapteekin visuaalisuutta voidaan muokata kunkin apteekin toiveiden mukaisesti. Tulevaisuudessa tunnistettavuutta voi lisätä esimerkiksi chatissa palveleva tuttu farmaseutti. Verkkoapteekin käyttöönotto on nopeaa, koska pohja ja integraatiot ovat valmiina ja tietoturva kunnossa, Solteqin myynti- ja markkinointijohtaja Minna Ruusuvuori kertoo tiedotteessa.

Apteekit ovat jo tarjonneet lääkkeiden kotiinkuljetuksia kotihoidon asiakkaille. Verkkoapteekki mahdollistaa pikakuljetuksen myös muille asiakkaille. Esimerkiksi verkkoapteekin elokuussa käyttöön ottanut Tapiolan apteekki tarjoaa lähistölle Eezery-kuljetuspalvelua, jolla asiakas saa neljässä tunnissa lääkkeet kotiinsa.

eApteekkialusta ja turvallinen tunnistautuminen helpottavat kalliiden yksilöllisten lääkkeiden varaamista ilman apteekkikäyntiä. Asiakas saa myös halutessaan viestin, kun lääke on loppumassa. Lisäksi sähköisesti voi antaa valtuudet lääkeasiointiin.

Lue myös:

Oletko lääkäri, hammaslääkäri, proviisori tai farmaseutti? Kirjautumalla saat kaikki Mediuutisten digisisällöt käyttöösi ILMAISEKSI, Klikkaa tästä.