Pirkanmaan sairaanhoitopiirin hallitus esittää joulukuussa kokoontuvalle valtuustolle, että Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ja Taysin johtajaylilääkäriksi valittaisiin LT, dosentti Juhani Sand.

Johtajaylilääkäriksi oli ulkoisessa haussa viisi hakijaa. Nykyinen johtajaylilääkäri Kari-Matti Hiltunen eläköityy alkuvuodesta.

Juhani Sand toimii tällä hetkellä Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymässä terveys- ja sairaanhoitopalvelujen vt. toimialajohtajana. Hän siirtyi Lahteen vuonna 2016, aluksi erikoissairaanhoidon ja myöhemmin Päijät-Hämeen keskussairaalan johtajaksi.

Sand on aiemmin työskennellyt eri rooleissa Taysissa, muun muassa toimialuejohtajana sekä vs. hallintoylilääkärinä.

Sand on saanut erikoistumiskoulutuksen kirurgiaan ja gastroenterologiseen kirurgiaan. Hänet nimitettiin gastroenterologisen kirurgian dosentiksi Tampereen yliopistoon vuonna 1997. Väitöskirja syntyi vuonna 1993 sappi- ja haimatien sulkijan toimintahäiriöiden diagnostiikasta ja hoidosta.

Sand on toiminut urallaan ylilääkärinä Taysin gastroenterologian vastuualueella sekä toimialajohtajana gastroenterologian, kirurgian ja syövänhoidon toimialalla. Hän on myös toiminut asiantuntijatehtävissä Valvirassa, Potilasvakuutuskeskuksessa sekä Fida Internationalin kehitysyhteistyöhankkeissa.

Keväällä tasavallan presidentin myönsi Juhani Sandille lääkintöneuvoksen arvonimen.

Oletko lääkäri, hammaslääkäri, proviisori tai farmaseutti? Kirjautumalla saat kaikki Mediuutisten digisisällöt käyttöösi ilmaiseksi. Klikkaa tästä .

Lue myös: