Työskentelin menneinä vuosina TV2:n ajankohtaisohjelmissa ja pääsin todistamaan, kuinka Tampereella hoidetaan ihmisen tarvetta nähdä tulevaisuuteen. Joka kevään kynnyksellä väki löi ruokalassa vetoa siitä, minä päivänä jäät lähtevät viereisestä Tohlopin järvestä. Oikeaan osuminen toi palkinnon lisäksi hiukan katteetonta tilannehallinnan tunnetta.

Sille olisi käyttöä tänä kummallisena keväänä. Ja kuinka ollakaan, vedonlyöntitoimistot ovat huomanneet markkinaraon.

Katteettomalle tilannehallinnan tunteelle olisi tänä keväänä käyttöä.

Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP) kertoi maaliskuun lopulla, että venäläiset ovat urheilutapahtumien puutteessa alkaneet lyömään vetoa covid-19-aiheista.

Betcityn ja PariMatchin kaltaisten vedonlyöntitoimistojen kautta voi arvata WHO:n tai Venäjän viranomaisten seuraavat siirrot koronaepidemian vastaisessa taistelussa. Vetoa voi lyödä myös esimerkiksi siitä, ilmoittaako WHO 31.12.2020 mennessä, että koronarokote on löytynyt tai tuleeko Venäjällä koronaepidemian vuoksi pulaa vessapaperista.

Lyömällä vetoa voi tuntua siltä, että pääsee edes vähän koronatilanteen herraksi. Kenties ennusteissa koronaepidemian taittumisen hetkestä on jotain samaa?

Tieto epidemian etenemisestä ja suunnasta on varmasti tarpeen, jotta hallitus voi päättää rajoitusten jatkamisesta tai hellittämisestä. Mutta täällä katsomossakin arvailemme, mikä ennusteista osuu oikeaan.

Veikkaammeko, että viisaus asuu Washingtonin yliopiston Ihme-instituutissa? Se ennusti pääsiäisen alla, että korona rasittaa Suomen sairaanhoidon resursseja eniten 21. huhtikuuta eli ensi viikon tiistaina. Koronakuolemien huippumme on kuulemma perjantaina 24. huhtikuuta.

Vai antaisiko äänen THL:n epidemiologille Markku Peltoselle? Hänen pitkin viikkoa julkaisemistaan taulukoista voi hyvällä tahdolla lukea, että epidemian huippu on Suomessa jo saavutettu?

OLETKO LÄÄKÄRI, HAMMASLÄÄKÄRI, PROVIISORI TAI FARMASEUTTI? Kirjautumalla saat kaikki Mediuutisten digisisällöt käyttöösi maksutta.