Twitter on poistanut Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin jakaman twiitin, joka luokiteltiin valeuutiseksi, Digitaltrends kirjoittaa. Poistetun julkaisun tilalla lukee nyt: ”Tämä twiitti ei ole enää saatavilla, koska se rikkoi seuraavia: Twitterin säännöt."

Twiitti oli alun perin QAnon-salaliittoryhmään kuuluvan jäsenen julkaisema ja myöhemmin Trumpin jakama. Siinä väitettiin, että Yhdysvaltain tautikeskus CDC oli päivittänyt koronalukujaan osoittamaan, että vain kuusi prosenttia koronakuolemiksi luokitelluista kuolemista johtui viruksesta. Julkaisun mukaan loput kuolemat johtuivat ”muista vakavista sairauksista”.

CDC:n julkisella tilastosivulla kyllä sanotaan, että kuusi prosenttia pandemiakuolemista on johtunut yksinomaa koronaviruksesta. Loput 94 prosenttia koronakuolemista ovat kuitenkin nekin koronaviruksen aiheuttamia, mutta henkilöillä on ollut lisäksi muita myötävaikuttavia tekijöitä kuten diabetesta, liikalihavuutta tai alttius sydän- tai keuhkosairauksille, CNN kirjoittaa.

QAnon on noussut suosituksi salaliittoteoriaksi. Sen väki viljelee vihapuhetta ja salaliittoteorioita ja kannattaa Donald Trumpia. Jotkut kannattajat esimerkiksi uskovat, että Trump käy kulisseissa salaista taistelua ryhmittymää vastaan, johon kuuluu Yhdysvaltain eliittiä.