Apple julkaisi iOS 14 -käyttöjärjestelmäpäivityksen ja Google Android 11 -päivityksen. Ensimmäinen näistä on jo saanut korjauspäivityksenkin. Android 11 -päivitys on ladattavissa nyt ensimmäisille laitteille, ja jakelu laajenee eri valmistajien keskuudessa syksyn aikana.

Voiko päivitykset huoletta asentaa omalle puhelimelle?

– Applen iOS 14 asentamisen pitäisi olla turvallista. Android 11:ssä uskomme, että tilanne on sama, Sami Köykkä vastaa Tiville.

Köykkä suosittelee muutenkin aina tuoreimpien päivityksien asentamista puhelimeen. ”Jos ongelmia tulee, reagoimme niihin mahdollisimman nopeasti”, Köykkä toteaa.

Vaativatko käyttöjärjestelmäpäivitykset muutostöitä Koronavilkkuun?

– Android 11 -päivityksessä tulee muutoksia joihinkin rajapinnan asetuksiin liittyen turhiin lupakysymyksiin aiemmissa versioissa. Ne teettävät meilläkin hieman muutostöitä, mutta ne tulevat lähiaikoina päivityksissä, Köykkä sanoo.

Muutostöiden pitäisi siis olla valmiina ennen kuin Android 11 levittäytyy laajemmin puhelimiin. Esimerkiksi Suomessa monet puhelimet saavat päivityksen myöhemmin syksyllä.

Koronavilkun on valitettu vaikuttavan puhelin ja muiden laitteiden bluetooth-yhteyksiin. Aiemmin Köykkä on todennut, että sovelluksen ei pitäisi vaikuttaa esimerkiksi kuulokkeiden toimintaan mitenkään. Bluetooth-ongelmista on kantautunut tietoa myös Köykälle.

– Olen kuullut sieltä täältä hajahuomioita tuollaisista, mutta niin vähän että niistä on mahdotonta yhtään päätellä, että mikä voisi vikaa aiheuttaa, Köykkä sanoo.

Mitään merkittäviä tai laajoja ongelmia ei siis pitäisi olla.