– Olen todella iloinen uudelleen valinnastani. Puheenjohtajana toimiminen on ollut näköalapaikka niin terveydenhoitajien ja audionomien laaja-alaiseen edunvalvontatyöhön kuin ennaltaehkäisevän työn asemaan terveydenhuollossa. Olen kokenut työni erittäin mielekkääksi ja mahdollisuudet vaikuttaa terveydenhoitajatyöhön ja audionomien työhön merkitykselliseksi, Tiina Mäenpää toteaa.

Terveydenhoitajilla on laaja väestön terveyden edistämisen ja ennaltaehkäisevän työn osaaminen, jota kannattaisi nyt muutostilanteessa hyödyntää nykyistä paremmin,

Mäenpään mukaan tulevalla puheenjohtajakaudella korostuvat entisestään Suomen heikentyneen taloustilanteen vaikutukset jäsenistöön ja erityisesti sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen vaikutukset työtehtäviin ja asiantuntijuuden rooliin.

– Haluan vaikuttaa siihen, että sote-uudistuksessa painopisteenä olevat ennaltaehkäisevä työ ja perusterveydenhuollon vahvistaminen konkretisoituvat käytännön toimiksi. Terveydenhoitajilla on laaja väestön terveyden edistämisen ja ennaltaehkäisevän työn osaaminen, jota kannattaisi nyt muutostilanteessa hyödyntää nykyistä paremmin. Olen edelleen innokkaasti edistämässä ja kehittämässä Terveydenhoitajaliiton jäsenten edunvalvontatyötä.

Lue lisää: