Mediuutisten Terveydenhuollon 100 vaikuttajaa -listan ensimmäiselle sijalle on valittu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ylilääkäri Terhi Kilpi ja tutkimusprofessori Petri Ruutu.

Vuoden vaikuttaja -arvonimi myönnetään tänä vuonna ansiokkaasta sikainfluenssan ehkäisyyn ja hoitoon liittyvästä työstä. Kilpi ja Ruutu ovat tuoneet sikainfluenssan rokotustiedon koko kansan ulottuville ja antaneet keskustelulle kasvot. He ovat väsymättä toistaneet rokotuksen tarpeellisuutta ja ottaneet ennakkoluulottomasti vastaan myös kritiikin.

100 vaikuttajaa -listan toiselle sijalle Mediuutiset valitsi Käypä hoito -suositukset, jotka ovat 15 vuodessa nousseet lääkärin työn kulmakiveksi. Suosituksia ylläpitää Suomalainen Lääkäriseura Duodecim. Sadat vapaaehtoiset tekevät suosituksia viranomaisten ja koko terveydenhuollon käyttöön.

Kolmannella sijalla on sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälä (kesk.). Kokeneen ministerin johdolla STM on ollut keskeisessä roolissa suomalaisen terveydenhuollon uudistuksissa. Lääkelaitos muuttui Fimeaksi ja aloitti marraskuun alussa toimintansa Kuopiossa. Viitehintajärjestelmä tuli huhtikuussa täydentämään vuonna 2003 alkanutta lääkevaihtoa.

Mediuutiset listasi terveydenhuollon sata tärkeintä vaikuttajaa yhdeksännen kerran.

Aiempien vuosien voittajia ovat peruspalveluministeri Paula Risikko (kok.), Tehyn puheenjohtaja Jaana Laitinen-Pesola ja Markku Jalonen Kunnallisesta työmarkkinalaitoksesta, Hilan silloinen johtaja Sinikka Rajaniemi, MedOnen perustaja Pertti Karjalainen, professori Jussi Huttunen ja arkkiatriRisto Pelkonen.