THL:n terveysturvallisuusyksikön johtaja Mika Salminen kertoo sosiaalisen median tilillään näkemyksensä siitä, kuinka ravintoloiden tulisi koronapassia soveltaa: passin pitäisi olla käytössä koko ajan.

Salminen ottaa esimerkiksi ravintola Janoisen Lohen.

”Juuri näin koronapassia on tarkoitus käyttää - koko ajan. Kiitos @JanoinenLohi ja muut ketjun ravintolat, erinomaisen hienoa toimintaa. Asiakkaiden turvallisuus edellä - tästä mallia kaikille”, Salminen viestii.

Helsinkiläisravintola kertoo Salmisen kuvassa näkyvässä kyltissä, että sillä on koronapassi käytössä kaikkina kellonaikoina. Tästä johtuen ei toisaalta käytössä ole voimassaolevia ravintolarajoituksia, sillä koronapassin jatkuva käyttö vapauttaa niistä.

Suomen koronapassimalli antaa ravintoloiden päättää hyvin joustavasti, miten ne haluavat passia soveltaa. Ravintolat voivat itse päättää, mihin aikaan vuorokaudesta ne vaativat asiakkailtaan koronapassia ja milloin eivät. Niinä kellonaikoina, joina passia ei käytetä, ovat käytössä alueella voimassa olevat ravintoloiden koronarajoitukset. Kun passia puolestaan käytetään, ei muita rajoituksia tarvitse noudattaa.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Ravintolat ovat ottaneet koronapassin laajalti käyttöön etenkin yöelämässä. Elle Laitila

Ravintola-alan etujärjestö MaRa on kehunut joustavaa mallia. Järjestöstä arvioitiin äskettäin Uudelle Suomelle, että esimerkiksi yökerhot käyttävät koronapassia pääosin niin, että ne alkavat vaatia passia puoliltaöin, jolloin muuten joutuisivat lopettamaan anniskelun. Kun passivaatimus tulee voimaan, ravintolasta poistetaan ne asiakkaat, joilla ei passia ole.

Lue seuraavaksi: