Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL vahvistaa, että Ivalossa löydettyä kahden kiinalaisturistin tapausta tutkitaan mahdollisena koronaviruksena.

THL:n mukaan tartuntaepäilyt tutkitaan ja hoidetaan hyvin matalalla kynnyksellä. Tilannetta vaikeuttaa se, että muita hengitystieinfektioita esiintyy Suomessa runsaasti.

– Kansainväliseen liikkuvuuteen ja matkailuun liittyvät yksittäiset Wuhan-koronavirustapaukset ovat Suomessa mahdollisia. Mahdollisten tautitapausten nopea tunnistaminen on tärkeää, jotta tehokkailla torjuntatoimilla voidaan vähentää jatkotartuntojen riskiä, sanoo THL:n ylilääkäri Taneli Puumalainen.

THL:n mukaan Suomessa on varauduttu mahdollisiin tapauksiin. Sairaaloissa on valmius tutkia ja hoitaa koronavirusinfektioita eristysolosuhteissa.

Tilannetta selvitetään parhaillaan laajalla yhteistyöllä. Mukana ovat Lapin sairaanhoitopiiri, Ivalon terveyskeskus ja THL.

..

Oletko lääkäri, hammaslääkäri, proviisori tai farmaseutti? Kirjautumalla saat kaikki Mediuutisten digisisällöt käyttöösi maksutta.

Lue myös: