Terveyden ja hyvinvoinnin laitos kertoo uudistavansa Tilannekatsaus koronaviruksesta -verkkosivuaan. Torstaista 30. syyskuuta alkaen tilannekatsauksen seurannan painopiste siirtyy koronaviruksen tapausmääristä rokotuskattavuuteen ja vakavien tautitapausten määrän seurantaan.

”Vastedes sivulla julkaistaan koronaan liittyviä tietoja, jotka parhaiten kuvaavat epidemian tämänhetkistä tilannetta. Taustalla on rokotettujen määrän kasvu sekä päivitetty hybridistrategia, jonka hallitus hyväksyi syyskuun alussa”, sanoo tiedotteessa THL:n johtaja Mika Salminen.

Tilannekatsausta on päivitetty verkkoon keskiviikkoisin, mutta vastedes katsaus julkaistaan torstai-iltapäivisin.

Uudistettu Tilannekatsaus koronaviruksesta -verkkosivu sisältää tietoa muun muassa koronarokotusten viikkoraportoinnista, jossa kerrotaan 12 vuotta täyttäneiden rokotuskattavuuden kehittymisestä viikon ajalta. Tämän lisäksi verkkosivulla on tietoa koronaviruksen ilmaantuvuudesta sekä koronaviruksen jätevesiseurannasta.

Tilannekatsauksessa esitetyt tiedot epidemiatilanteesta pohjautuvat THL:n tuottamaan viikoittaiseen, syyskuussa uudistettuun tilannearvioraporttiin ja sen seurantamittaristoon. Seurantamittaristoa on muutettu rokotuskattavuuden kasvun ja sen myötä muuttuneen epidemian kulun takia.

Tilannekatsauksessa ei enää raportoida muun muassa koronavirustartuntojen päivittäistä määrää tai alueellista tilannearviota, koska nykyisessä epidemiatilanteessa ne eivät ole olennaisia mittareita. Tieto koronaviruksen vuoksi sairaalahoidossa olevista päivittyy koronakartalle maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Tiedot todetuista tartunnoista ja testatuista näytteistä päivittyvät koronakartalle lokakuusta lähtien vain arkipäivisin, ei enää viikonloppuisin.