Koronaviruspandemia näkyy terveysteknologiayritysten toiminnassa. Helsingissä GE Healthcare hakee parhaillaan työntekijöitä Vallilan-tehtaansa kokoonpanotehtäviin. Kyse on määräaikaisesta, kesäkuun loppuun kestävästä työstä.

Vallilassa valmistetaan teho-osastojen potilasmonitoreja sekä hengityskoneiden kaasumittausjärjestelmiä.

– Nyt käynnissä olevan pandemian myötä terveysteknologian ja muiden lääkinnällisten laitteiden ja välineiden kysyntä on tosiaan kovempaa kuin koskaan. Tämän vuoksi tarvitsemme lisää työvoimaa ja palkkaamme sitä myös Vallilassa sijaitsevalle Helsingin tehtaallemme, kertoo Taija Reijonen yhtiön Suomen-viestinnästä.

Muuten yhtiö viittaa pääjohtajansa Kieran Murphyn antamiin kommentteihin.

Perjantaisessa tiedotteessaan Murphy toteaa, että yhtiö lisää tiettyjen tuotteidensa valmistuskapasiteettia. Näihin kuuluvat muun muassa tietokonetomografia- ja ultraäänilaitteet, liikuteltavat röntgenlaitteet, potilasmonitorit sekä hengityskoneet.

– Kun globaali pandemia etenee, lääketieteellisille laitteille kuten hengityskoneille on ennennäkemätön kysyntä. Kartoitamme kaikkia mahdollisuuksia tukeaksemme tätä kasvanutta tarvetta.

Murpyn mukaan GE Healthcare lisää hengityskoneiden valmistuslinjojen sekä työvuorojen määrää, palkkaa uusia valmistustyöntekijöitä sekä allokoi nykyisiä työntekijöitä uusiin tehtäviin. Yritys pyrkii myös optimoimaan alihankkijaketjuaan pullonkaulojen karsimiseksi.

GE Healthcare työllistää noin 54 000 ihmistä 140 eri maassa.