Tamperelainen Biomensio Oy kehittää teknologiaa, joka tuo laboratorion potilaan luokse. Sen päätuote on älykäs, kannettava laite, joka mahdollistaa erottelevan bioanalytiikan suorittamisen testattavan henkilön vierellä kenttäolosuhteissa.

Tulokset saadaan välittömästi näytteenottotilanteessa, etäluettuna pilvipalvelusta. Mobiililaitteella kyetään lukemaan samasta näytteestä kymmeniä analyytteja, yhtiö kertoo tiedotteessaan.

BioMension kehittämällä teknologialla arvellaan olevan käyttöä sairaalan potilashoidon ja ensihoitajien kentällä tekemän työn lisäksi esimerkiksi poliisin ratsioissa, joissa pyritään havaitsemaan mahdollinen huumausaineiden käyttö.

Lue myös:

Biomension kehittämä teknologia näyttää vakuuttaneen suuren joukon yksityisiä sijoittajia.

Maanantaina alkanut viiden miljoonan euron osakeanti ylimerkittiin vauhdilla, runsaassa vuorokaudessa.

– Biomension rahoituskierros oli nopein tämän suuruusluokan osakeanti uudelle kasvuyhtiölle Springvestin historiassa, osakeannin järjestäneen Springvestin toimitusjohtaja Päivi Malinen kertoo tiedotteessa.

Biomension toimitusjohtaja Harri Leinonen arvelee, että yhtiön teknologia-alustasta tulee olemaan hyötyä esimerkiksi elintarviketurvallisuudelle, kun antibioottijäämiä testataan maidosta tai homemyrkkyjä viljoista.

– Pandemiatilanteen vuoksi voimakkaasti kasvavia sovellusalueita ovat myös patogeenien testaus esimerkiksi rajavalvonnassa ja yleisötilaisuuksissa, sekä jatkuvasti lisääntyvä tarve laajemmille huumetesteille, hän sanoo yhtiön sivuilla netissä