Pajunen on aiemmin työskennellyt Planmecan ja Turun yliopiston yhteisen tytäryhtiön Nordic Insitute of Dental Educationin toimitusjohtajana sekä eri tehtävissä Maailmanpankissa ja Euroopan Komissiossa. Jenni Pajunen on myös Helsingin kaupunginvaltuutettu.

− Aivotutkimus on kansainvälisestikin yksi nopeasti kehittyvistä tieteen aloista. Aivot säätelevät koko kehon toimintaa ja aivosairaudet koskettavat laajasti. On mahtavaa päästä edistämään suomalaista aivotutkimusta. Toivon, että voin monipuolisella kokemuksellani muun muassa tiede- ja yritysmaailman rajapinnasta tuoda uusia ideoita sekä lisää näkyvyyttä ja vaikuttavuutta Aivosäätiön toimintaan, Pajunen sanoo tiedotteessa.

– Erilaiset aivosairaudet ovat merkittävä tautiryhmä, joka vaikuttaa yhä suurempaan osaan suomalaisia. Parantavat hoidot aivosairauksiin voidaan löytää vain tieteellisellä tutkimuksella, ja Aivosäätiön tavoitteena on olla yhä merkittävämpi aivotutkimuksen tukija. Jennin monipuolinen kokemus ja osaaminen luovat hyvät edellytykset säätiön toiminnan kehittämiseen ja tunnettuuden kasvattamiseen, sanoo Aivosäätiön hallituksen puheenjohtaja Jaakko Kiander.

Aivosäätiö myöntää vuosittain apurahoja aivojen ja hermoston toimintaan tai niihin liittyviin sairauksiin kohdistuvaan tieteelliseen tutkimukseen. Säätiön perustivat vuonna 2009 Alzheimer-säätiö, Lastenpsykiatrian tutkimussäätiö, Neurologiasäätiö ja Rinnekodin kehitysvammatutkimussäätiö. Lihastautien tutkimussäätiö sulautui Aivosäätiöön vuonna 2014.

Lue seuraavaksi: