Terveystalon mukaan verkkoajanvarauksessa ei käsitellä potilastietoja, ainoastaan nimi- ja henkilötunnustietoja. Potilastietoja verkkoajanvarauksen kautta ei yhtiön mukaan saa selvitettyä.

Tietojen kalastelun kohteena eivät ole olleet potilastiedot, eikä vaaraa niiden joutumisesta kalastelun kohteeksi ole, Terveystalo toteaa tiedotteessa.

Tietojen kalastelu on kohdistunut sähköiseen verkkoajanvaraukseen, jossa käsitellään vain nimi- ja henkilötunnustietoja, joita ei EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukaan ole luokiteltu arkaluonteisiksi henkilötiedoiksi.

Terveystalo on tehnyt asiasta rikosilmoituksen poliisille ja ilmoituksen tietosuojavaltuutetulle sekä Suomen kyberturvallisuuskeskukselle. Lisäksi kaikkia asianosaisia henkilöitä on tiedotettu tapahtuneesta.

–Poliisi tutkii asiaa ja teemme yhteistyötä heidän kanssaan. Terveystalo suhtautuu asiaan vakavasti ja on ryhtynyt toimenpiteisiin vastaavien tapausten estämiseksi, yhtiö toteaa.

Terveystalo rakentaa parhaillaan vahvaan tunnistautumiseen perustuvaa ajanvarausjärjestelmää, jonka käyttöönottoa se aikoo tapahtuneen johdosta nopeuttaa.

– Välittömänä toimenpiteenä olemme nostaneet verkkoajanvarauksemme teknistä valvontaa ja parantaneet valmiuksiamme vaikeuttaa rikollista toimintaa. Näin pyrimme estämään mahdollisuuden koneelliseen tietojen kalasteluun, kunnes vahvaan tunnistautumiseen perustuva ajanvaraus on käytössä.

Tietosuojavaltuutetun toimiston tämänhetkisen arvion mukaan verkkoajanvarauksen suojaukseen liittyvät toimenpiteemme ovat tilanteeseen nähden riittäviä.

Terveystalolla on vuosittain 1,2 miljoonaa potilasta, joista merkittävä osa suosii verkkoajanvarausta.

Terveystalo toteaakin, että sähköisten palvelukanavien merkitys heidän hoitoon pääsynsä varmistamiseksi on erittäin tärkeää.

– Mikäli kuitenkin havaitsemme rikollista toimintaa ennen vahvaan tunnistautumiseen siirtymistä, olemme varautuneet rajoittamaan verkkoajanvarauksen käyttöä. Tällä hetkellä ihmiset voivat varmuudella välttyä tunnistamaltamme tietojen kalastelulta ottamalla käyttöön verkkoajanvarauksen eston soittamalla ympäri vuorokauden avoinna olevaan asiakaspalveluun numerossa 030 6000, yhtiö kertoo.

Tietoturvallisuussyystä emme valitettavasti voi vastaanottaa pyyntöä sähköpostitse, Terveystalo totesi myös.

Lue myös:

...

Oletko lääkäri, hammaslääkäri, proviisori tai farmaseutti?

kaikki Mediuutisten digisisällöt käyttöösi maksutta.