Terveystalosta tulee Keski-Satakunnan terveydenhuollon kuntayhtymän työterveyspalvelujen tuottaja. Yhtiö kertoi tänään allekirjoittaneensa eilen torstaina sopimuksen, jolla se ostaa niiden tuotannon.

Sopimus on vuosiarvoltaan noin miljoona euroa.

Keski-Satakunnan terveydenhuollon kuntayhtymän työterveyspalvelujen piirissä on noin 4 000 työntekijää. Yhtiö tuottaa terveyspalveluita alueen kuntien henkilöstölle sekä alueella toimiville yrityksille ja yrittäjille.

Kaupan myötä työntekijät siirtyvät Terveystaloon vanhoina työntekijöinä ja toiminta jatkuu vanhoissa tiloissa.

– Keski-Satakunta on Terveystalolle tärkeä alue, ja haluamme investoida kasvuun ja kehitykseen tällä alueella, sanoo Terveystalon julkisten palveluiden asiakkuusjohtaja Toni Siiskonen.

Terveystalo on tehnyt tällä viikolla muitakin ostoksia. Keskiviikkona allekirjoitetulla sopimuksella Keski-Lapin Hammashuolto Oy:n liiketoiminta osaksi Terveystaloa.

Kaupan odotetaan toteutuvan syyskuun alussa 2020.

Hammashuolto toimii Sodankylässä. Sen liikevaihto vuonna 2019 oli noin 0,2 miljoonaa euroa ja yhtiön palveluksessa työskentelee 2 suunterveyden ammattilaista.

– Terveystalon myötä Keski-Lapin hammashuollon asiakkaat saavat käyttöönsä digitaaliset palvelut joiden avulla palvelujen käyttäminen on entistäkin sujuvampaa, Terveystalon suunterveyden liiketoimintajohtaja Petri Keksi sanoo.

Yrityksen henkilöstö siirtyy Terveystaloon vanhoina työntekijöinä, ja toiminta jatkuu entisissä tiloissa.

– Suun terveys on tärkeä osa kokonaisterveyttä, ja suunterveydellä ja suuhygienialla on merkittävä yhteys sairauksien ennaltaehkäisyyn ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Suunterveydellä on näin ollen tärkeä rooli Terveystalon palveluvalikoimassa, Keksi sanoo.