Terveystalo on allekirjoittanut sopimuksen Ahvenanmaalla toimivan Medimar Scandinavia Ab: n ostamisesta omistajien kanssa, jotka edustavat yli 80 prosenttia yhtiön osakkeista.

Terveystalon tavoittelee yhtiön kaikkia osakkeita ja haluaa saavuttaa Medimarin 100 prosentin omistuksen vuoden loppuun mennessä. Yksityinen Medimar on keskittynyt muun muassa työterveyteen.

”Yrityskaupan myötä Terveystalo saa lisää vahvaa osaamista ja pystymme laajentamaan palveluvalikoimaamme Ahvenanmaan kasvavalla markkinalla", sanoo Terveystalon liiketoimintajohtaja Tomi Gustafsson tiedotteessa.

Vuonna 1991 perustetussa Medimarissa työskentelee noin 40 ammattilaista: erikoislääkäreitä, psykologeja, psykoterapeutteja, fysioterapeutteja sekä sairaanhoitajia ja lähihoitajia. Työterveyden loppuasiakkaita yhtiöllä on 5500. Lisäksi Medimarilla on yksityisvastaanottoja, erikoissairaanhoidon palveluita, fysioterapiapalveluja ja päiväkirurgiaa.

Medimarin liikevaihto vuonna 2020 oli noin 3,5 miljoonaa euroa.

"Yhdistymisen myötä voimme tarjota asiakkaillemme entistä monipuolisempia terveyden ja hyvinvoinnin palveluja hyödyntämällä Terveystalon osaamista, laajaa palveluvalikoimaa ja verkostoa sekä edistyksellisiä digitaalisia työkaluja. Terveystalon toiminta Ruotsin markkinoilla luo myös uusia mahdollisuuksia liiketoiminnan kehittämiseen muun muassa tarjoamalla palveluita ruotsalaisille asiakkaille", sanoo Medimarin toimitusjohtaja Mathias Grunér tiedotteessa.

Kaupalla ei Terveystalon mukaan ole vaikutuksia asiakassopimuksiin ja yhtiön työntekijät siirtyvät Terveystaloon vanhoina työntekijöinä. Toiminta jatkuu entisissä tiloissa. Kaupan odotetaan toteutuvan vuoden loppuun mennessä.