Terveystalo vahvistaa vaativan kirurgian osaamistaan ostamalla Helsinki Hospital Oy:n toiminnan. Yrityskauppa tukee Terveystalon kasvustrategiaa, joka nojaa erikoisosaamisen vahvistamiseen sekä vaikuttavien kokonaisterveyteen tähtäävien hoitopolkujen rakentamiseen.

Helsinki Hospital on vuonna 2014 perustettu vaativaa kirurgista hoitoa tarjoava sairaala ja lääkärikeskus. Sen erityisalueita ovat muun muassa selkäkirurgia, syöpäkirurgia, plastiikkakirurgia, kasvo- ja leukakirurgia sekä haavanhoito. Helsinki Hospital tuottaa palveluita sekä yksityishenkilöille että vakuutusyhtiöiden asiakkaille ja työllistää yhteensä noin 70 henkilöä, joista 15 työntekijänä ja 59 itsenäisenä ammatinharjoittajana.

Yhtiön liikevaihto vuonna 2020 oli noin 3,8 miljoonaa euroa.

Terveystalon johtavan ylilääkärin Petri Bonon mukaan Helsinki Hospitalin neurokirurgian ja kivunhoidon erikoisosaaminen täydentää erityisesti Terveystalon Fokus Tuki- ja liikuntaelinsairauksien erikoisyksikön palveluvalikoimaa ja luo yhtiölle uutta osaamista vaativan kirurgian palveluissa.

Kaikki Helsinki Hospitalin palveluksessa olevat siirtyvät Terveystaloon vanhoina työntekijöinä ja toiminta jatkuu entisissä tiloissa sekä Terveystalon Fokus Tuki- ja liikuntaelinten erikoisyksikössä.