Ensimmäisenä rokotusvuorossa ovat koronan etulinjassa työskentelevät sote-ammattilaiset. Etelä-Karjalassa rokotukset käynnistyivät Lappeenrannassa 100 annoksen voimin Terveystalon työterveyden hoitaessa rokottamisen.

Tämä on ollut koko terveydenhuollolta suuri yhteistyöponnistus käynnistää rokotukset näin nopealla aikataululla

– On aivan loistavaa, että olemme vihdoin päässeet käynnistämään rokotukset, joiden avulla koronaepidemia toivottavasti saadaan tulevan vuoden aikana kuriin. Ensi vaiheessa maahan saapuvat rokotteet ovat tarjolla terveydenhuollon ammattilaisille, mutta kevättä kohti odotamme rokotteiden tulevan tarjolle koko väestölle, Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän terveys-ja vanhustenpalvelujen johtaja Tuula Karhula kertoo tiedotteessa.

– Terveystalo toimii kumppaninamme rokotusten käynnistyessä, jolloin voimme varmistaa, että julkisen terveydenhuollon saatavuus säilyy korkeana eikä hoitovajetta synny sen vuoksi, että keskittyisimme vain rokottamiseen, Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän viestintäjohtaja Santtu Niemi täydentää.

Terveystalolla on toimintaa koko Suomessa ja rokottamisesta sovitaan aina paikallisesti kunkin kunnan tai alueen rokotuksista vastaavan kanssa. Yksityishenkilöille rokotteita ei vielä ole tarjolla, vaan alkuvuoden aikana rokotuksia tarjotaan terveydenhuollon ammattilaisten jälkeen ikääntyneille sekä niille riskiryhmille joilla on vakavalle koronavirustaudille altistavia sairauksia.

– Tämä on ollut koko terveydenhuollolta suuri yhteistyöponnistus käynnistää rokotukset näin nopealla aikataululla, mutta työ on vasta alussa, Terveystalon julkisten palveluiden liiketoimintajohtaja Ville Salmi sanoo.

– Meillä on valmius toimia julkisen sektorin kumppanina rokottamisessa ja tiedon jatkuvasti karttuessa valmistelemme yhteistyössä kuntien ja rokotusten järjestäjien kanssa jo seuraavia rokotusvaiheita. Koronaepidemian taltuttamiseksi tarvitsemme jokaisen terveydenhuollon toimijan panosta ja mutkatonta yhteistyötä myös koko väestön rokottamisessa.