Terveyspalveluyhtiö Terveystalo käynnistää yhteistoimintaneuvottelut. Syynä on yhtiön mukaan pyrkimys varmistaa toimintakyky sekä mahdollistaa joustava tuki terveydenhuoltojärjestelmälle.

Tarkoituksena on ensisijaisesti neuvotella tilapäisestä henkilöstön siirtymisestä toisiin työtehtäviin tai toiseen tekopaikkaan työn mahdollisesti vähentyessä. Mikäli tämä ei riitä, voidaan viimeisenä vaihtoehtona harkita lomauttamista enintään 90 päiväksi tehtävissä, joissa työ väliaikaisesti vähenee tai loppuu.

– Tietyillä terveydenhuollon alueilla työ koronaepidemian myötä lisääntyy, kun taas toisilla alueilla työ vähenee tai keskeytyy viranomaissuositusten ja kysynnän muutoksen vuoksi, tiedotteessa kerrotaan.

– Henkilöstön mahdollinen siirtyminen toisiin tehtäviin auttaisi Terveystaloa huolehtimaan siitä, että terveydenhuollon henkilöstö olisi mahdollisimman hyvin käytössä poikkeustilanteen keskellä ja Terveystalo yhtiönä tukisi suomalaista terveydenhuoltojärjestelmää mahdollisimman tehokkaasti.

Terveystalo antoi jo viime perjantaina koronaepidemiasta johtuvan tulosvaroituksen.

– Poikkeuslait ja suositukset aiheuttavat toimintaympäristöön väliaikaisia muutoksia, joiden ennustaminen on hyvin hankalaa.