Elintarvikevalvontaviranomaisten tietoon on tullut, että Helsingissä sijaitsevassa yrityksessä on tuotettu falafel-pyöryköitä epähygieenisissä ja puutteellisissa olosuhteissa.

Todettujen elintarvikesäädösten vastaisten olosuhteiden takia elintarviketurvallisuus on näissä kasvispyöryköissä saattanut vaarantua.

Viranomainen pyytää kuluttajia apuun ilmoittamaan pakkauksen ostopaikasta.

Ruokavirasto tiedottaa, että valmistavalta yritykseltä saatujen niukkojen tietojen ja muiden havaintojen perusteella kyseistä tuotetta on myyty pakasteena pääkaupunkiseudulla kauppaketjujen ulkopuolisissa elintarvikemyymälöissä.

Ei ole kuitenkaan täysin pois suljettua, että tuotteita olisi ollut myynnissä myös pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Elintarvikeviranomaisia on pyydetty poistamaan myymälöistä löytyvät tuotteet.

Oletko nähnyt tätä tuotetta? Kuvasta on häivytetty toiseen toimijaan viittaava merkki, jonka käyttöön toimijalla ei ole oikeutta.

Kuluttajia pyydetään hävittämään mainittu tuote.

Valitettavasti tuotepakkauksessa ei näy valmistajan nimeä. Kuluttajat voivat verrata kotoaan mahdollisesti löytyvää pakkausta oheisiin kuviin.

Viranomainen pyytää myös kuluttajia apuun eli ilmoittamaan kuvien mukaisen pakkauksen ostopaikasta sähköpostilla osoitteeseen kymp.elintarviketurvallisuus@hel.fi.

Tuotteissa etiketti on sijoitettu pakkauksen sisälle.