Tavallisen arjen mullistanut koronavirus herättää monissa ahdistusta ja epävarmuutta. Tätä huolta lievittämään on Terveyskylän Koronabottiin lisätty psyykkisen tuen osuus, joka on tarkoitettu kaikille paikkakunnasta riippumatta.

Helsingin yliopistollisen sairaalan Husin psykiatrian asiantuntijoiden suunnittelemat psyykkisen tuen sisällöt löytyvät koronabotista tartunnan todennäköisyyttä käsittelevien kysymysten jälkeen.

Koronabotti opastaa arjen sujumista tukeviin harjoituksiin, huolitunteiden kohtaamiseen sekä kehon ja mielen voimavarojen säilyttämiseen.

– Liiallinen varautuminen tilanteisiin muuttuu helposti vatvomiseksi ja murehtimiseksi, joita on vaikea lopettaa. Asioiden vatvominen tuntuu helpottavan hetkeksi, mutta huoliajatuksia jatkuvasti läpikäymällä huolestuneisuus tosiasiassa pahenee. Koko elimistökin kuormittuu jatkuvan valmiustilan vuoksi. Nyt olisi hyvä vähentää kuormitusta rauhoittumalla ja keskittymällä oleelliseen. Myös eristyksissä olevat tarvitsevat nyt erityistä tukea meiltä kaikilta, kertoo linjajohtaja Jan-Henry Stenberg tiedotteessa.

Koronabotti noudattaa Husin infektiolääkäreiden, Hus psykiatrian toimialan, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sekä muiden viranomaisten päivittämiä ohjeita. Säännöllisissä päivityksissä huomioidaan myös käyttäjäpalautteet.

Koronabotti on julkaistu 13. maaliskuuta Terveyskylä.fi- palvelussa, ja se on linkitetty yliopistosairaanhoitopiirien sivuille, Infektiotaloon sekä Päivystystalo.fi-palveluun.

OLETKO LÄÄKÄRI, HAMMASLÄÄKÄRI, PROVIISORI TAI FARMASEUTTI? Kirjautumalla saat kaikki Mediuutisten digisisällöt käyttöösi maksutta.