Erikoissairaanhoidon verkkopalvelu terveyskylä.fi-sivuille avatut uudet talot tarjoavat vinkkejä keuhkosairauksien itsehoitoon, munuaistautien ehkäisyyn ja käytännönläheistä tietoa silmäsairauksien hoidosta.

Talosta löytyy tutkittua tietoa keuhkosairauksien oireista ja tutkimuksista sekä vinkkejä itsehoitoon.

– Oireettomuus on usean keuhkosairauden hoidon tavoite, ja itsehoitovinkit auttavat arjessa, sanoo Keuhkotalon projektipäällikkö, Husin erikoislääkäri Hanna-Riikka Kreivi.

Munuaistalo.fi tarjoaa tietoa munuaistautien ehkäisystä, taudin hidastamisesta, keinomunuaishoidosta ja munuaissiiroista.

Taloa on ollut rakentamassa viisi yliopistosairaalaa ja yli 50 terveydenhuollon ammattilaista. Potilaat ja potilasjärjestöt ovat olleet mukana ideoimassa sisältöjä.

Kevään kuluessa avautuvat myös ensimmäiset digihoitopolut Hus-alueen predialyysivaiheen potilaille sekä kotidialyysipotilaille, kertoo Munuaistalon projektipäällikkö, Husin erikoislääkäri Virpi Rauta.

Silmäsairaudet.fi on rakennettu Taysin vetämänä, tiiviissä yhteistyössä muiden yliopistosairaaloiden kanssa.

– Haluamme tarjota palvelun, joka pitää sisällään luotettavaa ja käytännönläheistä tietoa silmäsairauksien hoidosta sekä vastaa potilaiden kysymyksiin myös silmälääkäri- ja tutkimuskäyntien välillä, sanoo talon rakentamiseen osallistunut ylilääkäri ja linjajohtaja Jukka Moilanen Hus Silmätaudeista.

Lisäksi esimerkiksi Kuntoutumistaloon on avattu Pulmanavigaattori, joka tarjoaa apua perhe-elämän haasteisiin, toimeentuloon ja omassa elämässä jaksamiseen.