Lääketieteen lisensiaatti Ninni-Ingrid Nurmos, 31, työskentelee Tornion terveyskeskuksessa, joka Mehiläinen Länsi-Pohjan hoidossa.

Hän pyrkii kuntavaaleissa Tornion valtuustoon kokoomuksen listalta.

Mikä sai sinut kiinnostumaan politiikasta?

– Kiinnostus yhteisiä asioita kohtaan on syntynyt jo lukioaikana, kun valinnaisella äidinkielen kurssilla kävimme kuuntelemassa kunnanvaltuuston kokousta. Kävin lukiota tässä samaisessa kunnassa, jossa olen nyt ehdolla.

Lukioaikana opin muutenkin seuraamaan aktiivisesti eri medioita ja toisaalta kiinnostus ja ymmärrys erilaisia ihmisiä ja heidän tarinoitaan kohtaan kasvoi. Jos näen parannettavaa, niin pelkän asiasta huomauttamisen sijaan haluan olla aktiivisesti mukana korjaamassa asioita ja laittamassa niitä kuntoon. Kuntapolitiikassa tämä on mahdollista.

Mihin haluaisit vaikuttaa kuntasi terveydenhuollossa?

– Se on nopea hoitoon pääsy. Omassa kunnassani useat terveydenhuollon asiat toimivat tällä hetkellä hyvin ja haluan, että nämä hyvät asiat pystytään säilyttämään jatkossakin.

Alueen terveyspalvelut on ulkoistettu ja terveyspalveluiden järjestäminen tulevaisuudessa on osittain kysymysmerkki muun muassa suunnitellun tulevan sote-uudistuksen vuoksi.

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä lääkäriehdokas on tarjolla ainakin myös Keminmaalla:

Jan-Erik Wiens (vihr.), työterveydenhuollon erikoislääkäri ja sairaanhoitaja, s.1969

*

LUE LISÄÄ LÄÄKÄRIEHDOKKAISTA: