Lewis Beake

Toimitusjohtaja, MSD Finland. MSD eli Merck antoi lokakuussa Medicines Patent Poolille lupauksen jakaa kehitysmaille maksuttomia lisenssejä kehitteillä olevan, lupaavan koronalääkkeensä molnupiravirin valmistamiseen.

...

Miriam Holstein

Toimitusjohtaja, Bayer Nordic. Bayer päätti rakentaa Turkuun uuden lääketehtaan ja modernisoi samalla olemassa olevan tuotantolaitoksensa. Kokonaisinvestoinnin arvo on 250 miljoonaa euroa.

Heikki Hyöty ja Mikael Knip

Perustajat, Vactech. Virologian professori Hyödyn ja emeritusprofessori Knipin Vactech kehittää yhdessä amerikkalaisen Provention Bion kanssa rokotetta tyypin 1 diabetesta vastaan. Kauan odotetut ihmiskokeet alkoivat vuoden 2021 alkupuolella.

Lista jatkuu kuvan jälkeen.

Mikael Knip. Minna Pihlava

Laura Koponen

Toimitusjohtaja, Spinverse. Konsulttiyrityksellä on rooli esimerkiksi Husin koordinoimassa CleverHealth Network -yhteistyössä, jossa lukuisat yritykset kehittävät yksilöllisiä, kustannustehokkaita hoitoratkaisuja. Spinverse hankki myös rahoitukset esimerkiksi EU-hankkeelle, jossa Hus, Oys ja kolme ulkomaista sairaalaa kehittävät tulevaisuuden älykästä sairaalaa.

Risto Lammintausta

Toimitusjohtaja, Forendo Pharma. Turkulainen lääkekehitysyhtiö siirtyy joulukuussa amerikkalaisen Organonin omistukseen mahdollisesti jopa 850 miljoonan euron summalla. Forendo Pharmalla on kliinisessä kehitysvaiheessa lääkeaihiot endometrioosin ja munasarjojen monirakkulataudin hoitoon.

Päivi Malinen

Toimitusjohtaja, Springvest. Yhtiö on viime vuosina järjestänyt lukuisille terveysalan startupeille rahoituskierroksia, jotka ovat välttämättömiä niiden kasvulle ja kehitykselle. Springvest ja kasvuyritysten joukkorahoittaja Invesdor tekevät arvokasta työtä kanavoimalla piensijoittajien kiinnostusta lääketieteen ja terveysteknologian edistämiseen.

Lista jatkuu kuvan jälkeen.

Päivi Malinen. Springvest

Katri Myllymäki ja Kirsi Kinnunen

Naprapaatti Myllymäki ja työterveys­hoitaja Kinnunen perustivat tammikuussa Kuusankoskelle ketjuihin kuulumattoman lääkäriaseman koronahaasteista huolimatta. Ajatus syntyi työterveysasiakkaiden palautteesta ja siitä, että alueelta puuttuivat terveyspalvelut, kun pienemmät yksiköt seudulta oli myyty isoille konserneille.

Matias Pälve

Uratoimintojen johtaja, Terveystalo. NLY:n kyselyssä viime vuoden lopulla erikoistuvat lääkärit palkitsivat Terveystalon Suomen parhaaksi yksityisten yritysten koulutuspaikaksi. Terveydenhuollon ammattilaiset puolestaan valitsivat tänä vuonna yrityksen toista kertaa peräkkäin halutuimmaksi työnantajaksi.

Olli Rundgren

Toimitusjohtaja, Psyon Games. Terveys- ja tiedepeleihin erikoistunut suomalainen startup-yritys julkaisi pelin, jolla taklataan rokotevastaisuutta. Pelin lanseerausta tuki myös WHO.

Lista jatkuu kuvan jälkeen.

Olli Rundgren. Grainne Quinlan

Joonas Turunen

Käynnistysvaiheen toimitusjohtaja, Harjun terveys. Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän ja Mehiläisen yhteisyrityksen palveluihin kuuluu muun muassa ympäri vuorokauden auki oleva Digiklinikka. Yrityksen mukaan asiakkaat ovat päässeet Digiklinikalla yleislääkärin vastaanotolle keskimäärin neljän minuutin odotusajalla.