Hibo Abdulkarim ja Ibrahim Ahmed.

Lääkäripariskunta vaikuttaa Instagramissa ja laajemmin mediassa yhdenvertaisen, eri vähemmistöryhmiä tasa-arvoisesti kohtelevan terveydenhuollon puolesta.

Tavoittavat yleisönsä ja jakavat tietoa.

Iris Forsman

Psykiatri. Forsman on nostanut esiin sotatraumatisoituneiden kiintiöpakolaisten kuntoutuksen tarpeellisuutta. Uskoo, että sotatraumatisoituneet pakolaiset pakottavat tulevaisuudessa koko terveydenhuollon uusiutumaan. Kuntoutus riippuu nyt kuntien yksittäisten työntekijöiden kiinnostuksesta ja traumatisoituneet jäävät usein ilman hoitoa.

Lista jatkuu kuvan jälkeen.

Iris Forsman. Petteri Paalasmaa

Jan Holmberg

Sairaanhoitaja, kouluttaja, tietokirjailija. Käsittelee Mainio-blogissaan Tehy-lehdessä sairaanhoitajien työhön ja laajemmin terveydenhuoltoon liittyviä asioita rohkeasti ja terävästi. Nostanut esiin esimerkiksi työhyvinvoinnin ja rekrytoinnin ongelmia.

Marika Kandell

Vastuulääkäri, yrittäjä, Pihlajalinna. Jakaa LinkedInissä lääketieteen tietoa ja oikoo vääriä käsityksiä. Nostanut esiin tietoa esimerkiksi koronarokotteista, muistisairauksista ja tutkimustiedon tulkitsemisesta.

Pauli Ohukainen

Tutkijatohtori, Oulun yliopisto. Filosofian tohtori, jonka väitöskirja käsitteli sydänsairauksien perustutkimusta. Ohukaisen Tervettä skeptisyyttä -blogissa ja Instagram-tilillä jaetaan tietoa ja torjutaan humpuukia hauskalla tyylillä.

Antti Puolitaival

Osastonylilääkäri, Savonlinnan keskussairaala. Levittänyt oikeaa terveystietoa pitämällä reuma-aiheisia luentoja Youtubessa ja Facebookissa. Puolitaipaleen mielestä valistustyötä tulisi tehdä pelotta kaikilla lääketieteen erikoisaloilla.

Lista jatkuu kuvan jälkeen.

Antti Puolitaival. TIMO HARTIKAINEN

Samuli Saarni

Psykiatrian erikoislääkäri, dosentti, Hyks. Johtaa Hyksin erityisvastuualueen Terapiat etulinjaan -hanketta. Vuoden 2022 loppuun kestävässä hankkeessa kehitetään perustasolla tarjottavia psykososiaalisia hoitoja ja niiden saatavuutta. Ottanut myös osaa keskusteluun lääkäripulan ratkaisemisesta.

Kalle Saksela

Professori, Helsingin yliopisto. Kotimaisen nenäsuihkeena annettavan koronarokotteen kehittäminen yhdessä Seppo Ylä-Herttualan ja Kari Alitalon kanssa on nostanut uudella volyymilla keskusteluun suomalaisen tutkimusrahoituksen ongelmat ja terveysuhkien torjunnan omavaraisuuden.

Lista jatkuu kuvan jälkeen.

Kalle Saksela.

Charlotta Sandler

Farmaseuttinen johtaja, Apteekkariliitto. Biologisten lääkkeiden biosimilaarit ovat säästäneet valtavasti rahaa ja tuoneet biologiset lääkehoidot useampien potilaiden ulottuville. Apteekkariliitto ehdotti syksyllä apteekeissa tapahtuvan lääkevaihdon laajentamista biologisiin lääkkeisiin, mikä tehostaisi suuntausta entisestään.

Riitta Veijola.

Professori, ylilääkäri, Oulun yliopisto ja Oys. Veijola on tyypin 1 diabeteksen ennustamista ja ehkäisyä tutkivan DIPP-hankkeen vastaava lääkäri Suomessa. Puhunut julkisuudessa siitä, että tyypin 1 diabeteksen HLA-alttiusgeenin seulontaa tulisi neuvoloissa laajentaa kaikkiin lapsiin, jotta löydettäisiin ajoissa ne, joilla on suurin riski sairastua.