Terveyskylä.fi uutisoi aprillipäivänä sivustollaan valmistelevansa parhaillaan Koirataloa.

Uusi Koiratalo sisältää kuvauksia tyypillisimmistä koirien sairauksista ja oireista, aina käytöshäiriöistä perinnöllisiin sairauksiin. Konseptia on tarkoitus laajentaa myös kissoihin, hamsterihin ja kaneihin. Projektisuunnitelmat ovat parhaillaan Kissankulman johtokunnan käsittelyssä, kerrotaan tiedotteessa.

Taloon tulee myös Hau-chat, jossa saa palveluohjausta arkisin kello 18–20. Koirien kissavihan hallintaan on suunnitelmissa nettiterapia "Kissa on koiran paras ystävä". Omistajille suunnattu omahoito-ohjelma "Miksi koirani on hän - mutta naapurin kakara se" tukee koiranomistajia persoonapronominin käyttöhäiriö-syndroomassa.

Terveyskylä on yhdessä potilaiden kanssa kehitetty erikoissairaanhoidon verkkopalvelu, johon kuuluu 32 taloa.

Kela puolestaan kertoi valmistelevansa Kansaneläkelaitoksen nimen muutosta. Uudeksi nimeksi valittu Demeter, jonka on tarkoitus helpottaa kansainvälistä yhteistyötä, mutta vauhdittaa myös Kelan brändin rakennusta.

– Kela on lyhenne sanasta Kansaneläkelaitos eikä siis varsinaisesti tarkoita mitään, perustellaan nimen vaihdosta, perustelee Kela aprillipäivänä.

Sana Demeter tulee Kreikan kielestä. Demeter oli antiikin aikana sadonkorjuun, viljan ja kaiken hyvinvoinnin jumalatar.

– Kelan asiakkaita ovat kaikki suomalaiset elämänsä jossain vaiheessa ja monet ulkomailla asuvat suomalaiset. Kela jakaa hyvinvointiyhteiskunnan satoa kaikille vauvasta vaariin, Marjamäki muistuttaa.

THL puolestaan oli huolestunut Kalsarikännien yleisyydestä, minkä vuoksi THL:n asiantuntijat haluavat puuttua kalsareiden saatavuuteen. Tuoreen selvityksen alustavat tulokset antavat viitteitä siitä, että kalsarien käyttö ja alkoholijuomien nauttiminen ovat yhteydessä toisiinsa, kerrotaan THL:n tiedotteessa.

Kalsarikänni tarkoittaa kotona ilman päällyshousuja saavutettavaa humalatilaa. Kalsarikännit sai oman emojinsa vuonna 2015, ja siitä on kirjoitettu kirja. Ilmiöstä ovat uutisoineet maailmalla muun muassa Vogue ja BBC.