Hoitajajärjestöt Tehy ja SuPer julistivat neuvotteluja vauhdittaakseen ylityö- ja vuoronvaihtokiellon koko kuntasektorille. Ylityö- ja vuoronvaihtokielto on voimassa alkaen tiistaina 1. maaliskuuta kello 15 ja päättyen tiistaina 8. maaliskuuta kello 15.

Toimenpide koskee sote-sopimusalan ja KVTESin piirissä olevia Tehyn ja SuPerin työsopimussuhteisia jäseniä mukaan lukien työsopimussuhteiset esihenkilöt. Ylityö- ja vuoronvaihtokiellon aikana työtä tehdään normaalisti ennalta suunniteltujen työvuorolistojen mukaisesti.

”Sote-kriisin keskeiseen syyhyn eli hoitajapulaan on löydettävä tällä kierroksella sote-henkilöstön kannalta vakuuttava ja tulevaisuuden uskoa vahvistava pidempiaikainen ratkaisu. Pelastusohjelma, jossa sote-henkilöstön palkkoja nostettaisiin viiden vuoden aikana 3,6 prosenttia tavanomaisten sopimuskorotusten lisäksi, on konkreettinen keino vastata hoitajapulaan”, toteavat tiedotteessa Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen ja SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola.

Järjestöt odottavat nyt sekä Kuntatyönantajalta että rahoituksesta vastaavalta valtiovallalta tahtoa ja konkreettisia esityksiä sote-alan pelastusohjelman etenemiseksi ja neuvotteluratkaisun löytämiseksi.

Kuntasektorin sopimuskausi päättyi 28. helmikuuta 2022 eikä työrauha ole enää voimassa alkaen 1. maaliskuuta 2022.

Lue seuraavaksi: