Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin hallitus valitsi eilen tiistaina 11. kesäkuuta yksimielisesti kuntayhtymän johtajaylilääkärin virkaan lääketieteen tohtorin, ortopedian ja traumatologian erikoislääkärin Sally Järvelän.

Järvelä siirtyy tehtävään elokuuna alussa nykytyöstään Taysin toimialuejohtajan paikalta.

Järvelä on tunnettu myös siitä, että hän on yrittänyt selvittää, miksi joukko Taysin Acutan potilaista käyttää päivystyksen palveluja tuhkatiheään. Järvelä on esimerkiksi soittanut suoraan päivystyksen suurkäyttäjille kysyäkseen, voisiko heitä auttaa toisella tavalla.

Lue lisää Sally Järvelän soittorumban tuloksista Mediuutisista.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin hallituksen puheenjohtaja Kaija-Leena Savijoki kehuu tulevaa johtajaylilääkäriään muutosjohtajaksi.

– Voi sanoa, että saimme Järvelässä ne ominaisuudet, joita etsimmekin. Hän on nuori, mutta jo kokenut, koulutettu ja dynaaminen muutosjohtaja, jolla on erinomaiset sosiaaliset taidot. Hän tuntee tärkeimmän yhteistyökumppanimme Taysin hyvin, mistä on varmasti apua, kun entisestään syvennämme yhteistyötä Tähtisairaala-hankkeessa, Savijoki sanoo tiedotteessa.

Järvelä on syntynyt ja viettänyt nuoruutensa Hämeenlinnassa ja asuu kaupungissa perheensä kanssa tälläkin hetkellä.

– Työmatkan lyhentyminen oli kuitenkin syistä vähäisin, kun päätin hakea tätä virkaa. Sen sijaan Kanta-Hämeen todella ketterä organisaatio ja tekemisen meininki kiinnostivat. Täällä on saatu hienoja uudistuksia aikaan ja pääsen mukaan erittäin mielenkiintoisiin hankkeisiin sekä sitoutuneeseen ja yhteen hitsautuneeseen porukkaan, Järvelä kuvailee.

Keskeisistä häntä kiinnostavista hankkeista Järvelä nostaa esiin hoidon vaikuttavuuden mittaamisen kehittämisen yhteistyössä ruotsalaisen Ivbar-instituutin kanssa, Tähtisairaala-hankkeen ja uuden Assi-sairaalan rakentamisen.

– Näen, että vaikuttavuuden mittaaminen on erittäin tärkeää erikoisairaanhoidon tulevaisuuden kannalta. Tähtisairaalassa on suuria synergia-mahdollisuuksia, mutta yhteistyön tasavertaisuuden osalta tulee luonnollisesti olla tarkkana, ettei Kanta-Hämeelle synny altavastaaja-asemaa suhteessa Pirkanmaahan. Kilpailu on käytävä muualla kuin hankkeessa mukana olevien sairaaloiden välillä. Uuden keskussairaalan rakentaminen taas on kerran elämässä -mahdollisuus, johon olen saanut hyvää pohjaa EMBA-opinnoistani, Järvelä luettelee.

Hän juuri suorittanut Aalto-yliopistossa Executive Master of Business Administration -tutkinnon, jonka yksi teema oli juuri se, kuinka tilojen suunnittelulla voidaan vaikuttaa palvelujen ja prosessien kehittämiseen.

Järvelä puhuu muutosten johtamisessa ja kulttuurin kehittämisessä ”palvelevasta johtajuudesta”.

– Se tarkoittaa ennen kaikkea sitä, että johtaja saavuttaa henkilöstönsä luottamuksen ja ottaa henkilöstön vahvasti mukaan muutoksiin. Johtajan roolina on auttaa henkilöstöä yhä parempiin suorituksiin ja tarjota työkalut onnistumisiin, hän pohtii.

Sally Järvelä on nostanut suomalaiseen keskusteluun myös terveydenhuollon henkilökunnalle lupaa epäonnistumisen jälkeen jatkaa työtään arvostettuna työntekijänä.

Lue, mitä Järvelä kertoi keväällä omista epäonnistumisistaan työssä.

Vapaa-ajalla Järvelän aika kuluu perheen, liikunnan, kirjojen ja tähtitieteen parissa.

– Tähtitiede on suuri kiinnostuksen kohteeni, joten erityisesti kosmologiaa koskevaa kirjallisuutta kuluu käsissäni.