Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä varaudutaan koronavirusepidemian hoitoon ja ryhdytään perumaan maalis-huhtikuulle ajoittuvia kiireettömiä vastaanotto- ja toimenpideaikoja.

Taysin yksiköt peruvat omat aikansa potilaille tällä ja ensi viikolla soittamalla. Peruutus tulee kirjeellä, mikäli aika on vasta huhtikuun aikana. Ne potilaat, joilla on sähköisen asioinnin lupa, saavat peruutuksen tekstiviestinä.

Poikkeuksena Tays Hatanpään rintaklinikan mammografiaseulonta-aikojen peruutuksesta ei soiteta eikä lähetetä asiakkaalle kirjettä seulonta-aikojen suuren määrän vuoksi.

Potilaille annetaan uusi aika, kun poikkeustilanne päättyy.

Taysin potilaiden kannattaa kirjautua OmaTaysiin osoitteessa omatays.fi ja päivittää yhteystietonsa ajan tasalle. Myös sähköisen asioinnin luvan voi antaa OmaTays-palvelussa.

OmaTaysia käyttävissä yksiköissä potilaiden peruutetut ajat poistuvat myös potilaan näkymästä.

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri on varautunut koronaepidemian alkuun myös ryhtymällä järjestelemään koronapotilaiden hoitoon erillisiä osastoja Tays Keskussairaalaan, Tays Valkeakoskelle ja Tays Hatanpäälle.

Henkilöstö siirretään näille osastoille kiireettömästä hoidosta.

Osana Taysin varautumista on myös julkaistu ulkoisille verkkosivuille Tays Ensiapu Acutan ruuhkamittari, josta voi seurata päivystyksen potilastilannetta.

Epidemiatilanteessakin potilaaksi tulee hakeutua ensisijaisesti oman kotikunnan palveluiden piiriin. Ensiapu Acutan ja Tays Valkeakosken päivystyksiin hakeudutaan vain, jos potilaan tutkimukset ja hoito eivät voi odottaa oman kotikunnan terveysaseman avautumista.

Hätätilanteessa tulee soittaa numeroon 112.

Poikkeustilanteen vuoksi sairaanhoitopiiri on päättänyt keskeyttää säästöohjelmaan liittyvät yhteistoimintaneuvottelut toistaiseksi.

Lue myös:

...

Oletko lääkäri, hammaslääkäri, proviisori tai farmaseutti? Kirjautumalla saat kaikki Mediuutisten digisisällöt käyttöösi maksutta.