Loppukeväällä verenluovutuspisteiden ovi uhkaa käydä harvemmin, kun kevätkiireet ja lähestyvä juhlakausi valtaavat ihmisten mielen. Potilaat tarvitsevat kuitenkin verivalmisteita tasaisesti joka kuukausi.

On tärkeää, joka arkipäivä noin 800 verenluovuttajaa ojentaa kätensä. Yhteensä toukokuussa tarvitaan lähes 16 000 verenluovuttajan apua, jotta sairaaloihin voidaan toimittaa tarvittavat verivalmisteet.

Luovuttaja-huppari kannustaa muita

Verenluovutus on pienen joukon harteilla. Vaikka suurin osa voisi luovuttaa, nyt vain 3,5 prosenttia luovutusikäisistä luovuttaa kaiken sen veren, joka Suomen sairaaloissa käytetään.

Läheisten kannustus ja esimerkki on monelle syy aloittaa verenluovutus. Veripalvelu lanseeraa toukokuussa uuden Luovuttaja-hupparin verenluovuttajien kannustamiseen.

”Luovuttaja-huppari on oiva tapa kertoa muille, että kuulut hengenpelastajiin. Sitä kantamalla voi samalla kertoa muille tärkeästä asiasta, verenluovutuksesta”, kertoo tiedotteessa Veripalvelun markkinointipäällikkö Anne Lind.

Kaikkien 8. toukokuuta–2. kesäkuuta verenluovutuksessa käyvien kesken arvotaan Luovuttaja-huppareita.

Hupparin voi hankkia myös Punaisen Ristin verkkokaupasta. Punaisen Ristin kaupan tuotto menee kokonaisuudessaan järjestön kotimaan toimintaan.

Verenluovutus auttaa jopa kolmea

Verenluovutus on helppo ja turvallinen tapa auttaa muita. Verenluovutus kestää noin tunnin ja yhden luovutuskerran veri voi auttaa jopa kolmea potilasta. Verenluovutuksia järjestetään viikoittain useilla paikkakunnilla ympäri maata.

Oman soveltuvuutensa luovuttajaksi voi testata helposti osoitteessa sovinkoluovuttajaksi.fi

Lue seuraavaksi: