Suomalaisista 49,7 prosenttia on saanut koronarokotuksen molemmat annokset.

Mutta tarvitseeko täyden rokotussarjan saanut enää Koronavilkkusovellusta puhelimessaan?

”Rokotus tarjoaa hyvän suojan koronatautia vastaa, mutta ei täysin poista tartunnan saamisen tai tartuttamisen riskiä, joten täysin rokotettujenkaan ei kannata lopettaa Koronavilkun käyttöä”, tiedottaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitos.

Sovelluksesta hyötyvät THL:n mukaan erityisesti nuoret, joiden rokotekattavuus ei ole vielä ehtinyt yhtä hyvälle tasolle kuin vanhemmilla ikäryhmillä.

Jotkut sairaanhoitopiirit suunnittelevat automaattista avauskoodien lähetyksen käyttöönottoa.

Avauskoodi on kertakäyttöinen koodi, joka lähetetään tekstiviestillä Koronavilkun käyttäjälle, jolla todetaan koronavirustartunta. Kun koodi syötetään sovellukseen, arvioituna tartuttavuusaikana kohdatut sovelluksen käyttäjät saavat ilmoituksen mahdollisesta altistumisesta.

HUS-alueella Helsingissä automaatio on jo THL:n mukaan otettu käyttöön. Ilman automatiikkaa avauskoodin lähettämisestä vastaa terveydenhuollon työntekijä.

Automaatio nopeuttaa tiedon välittämistä mahdollisesta altistumisesta.

”On tärkeää, että henkilöt, joilla todetaan tartunta, syöttävät saamansa avauskoodin Koronavilkkuun varoittaakseen muita käyttäjiä. Ilmoittaminen tapahtuu täysin anonyymisti. Jos tartunnan saanut ei jostain syystä saa avauskoodia, tulee hänen olla yhteydessä terveydenhuoltoon”, THL tiedottaa.

Koronavilkku sovellus vie puhelimesta tilaa noin kymmenen kuvan verran. Sovellus ei myöskään normaalisti kuluta akkua. Jos käyttäjä havaitsee akun kulumisen äkillistä kasvamista esimerkiksi järjestelmäpäivityksen jälkeen, voi THL:n mukaan kokeilla puhelimen käynnistämistä uudelleen tai altistumisilmoitusten laittamista pois päältä ja uudelleen päälle. Vika häviää yleensä itsestään parin päivän kuluessa.

LUE SEURAAVAKSI: