Juustoilla oli perjantaina todella huono päivä. Lidl Suomi veti myynnistä kaksi juustoa ja lisäksi hollantilainen juustonvalmistaja Bettinehoeve löysi tuotantolaitoksensa näytteistä Listeria monocytogenes -bakteeria.

Yrityksen tiedotteen mukaan juustoissa ei ole tutkimuksissa todettu listeriaa, mutta varotoimenpiteenä yritys on kuitenkin pyytänyt asiakkaitaan poistamaan tuotteet myynnistä.

Suomen osalta hollantilaisjuustojen takaisinveto koskee kahden toimijan, Donier Gastronomie Oy:n ja Ålandsmejeriet Finland Oy Ab:n markkinoille tuomaa 1 kg:n painoista kypsytettyä Bettine vuohenjuustotankoa (EAN 8712023020027).

Takaisinveto koskee parasta ennen -päiväyksiä välillä 28.10.2020 -30.12.2020.

Molemmat toimijat kertovat tuotteiden olleen tukkumyynnin lisäksi kuluttajille myynnissä vähittäiskauppojen juustotiskeillä isosta tangosta leikattuina paloina. Kauppoja ja ravintoloita on ohjeistettu poistamaan tuotteet myynnistä.

Varotoimi. Tässä Bettinehoeve valmistamassa juustossa ei ole listeriaa, mutta valmistaja löysi tuotantolaitoksensa näytteistä Listeria monocytogenes -bakteeria.

Lidl Suomen kovanonnen juustoissa on kyse mikrobiologisesta virheestä, kertoo Ruokavirasto tiedotteessa.

Ranskalaisessa raakamaidosta tehdyssä valkohomejuustossa nimeltä Milbona Selection Brie de Nangis (100g, parasta ennen päiväys 31.10.2020, erätunnus 402) on havaittu verotoksiinia tuottavia E.coli-bakteereja.

Toinen Lidlistä takaisinvedetty juusto on belgialainen vuohenmaidosta valmistettu valkohomejuusto, jossa on havaittu Listeria monocytogenes -bakteereja. Juuston nimi on Milbona Selection Goat Cheese roll, pakkauskoko 100 grammaa ja parasta ennen -päiväykset 31.10.2020 ja 20.11.2020. Kyseessä ovat erätunnukset 403 ja 432.

Lidl pyytää kuluttajia lopettamaan erään kuuluvan tuotteiden käytön ja palauttamaan ne myymälään. Tuotteen hinta luvataan hyvittää palautuksen yhteydessä.

Ei kannata juuri nyt ostaa. Myös tämä juusto vedettiin tänään pois Lidlin hyllyiltä. Syy oli E.coli -bakteeri.