Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä suosittaa, ettei sisätiloissa voisi pitää yli 20 henkeä tapahtumia tai kokoontumisia.

Tapahtuman voisi järjestää, jos osallistujilta edellytetään koronapassia.

Suositus on annettu aluehallintovirastolle. Se antanee koordinaatioryhmän toiveiden mukaisen suosituksen lähipäivinä.

Lisäksi koronakoordinaatioryhmä suosittaa yleisölle avoimien tilojen ja rajatun asiakas- tai osallistujapiirin oleskeluun tarkoitettujen tilojen osalta, että toiminta voidaan järjestää lähikontakteja välttäen.

Hus siirtää jo leikkauksia tehohoidon vuoksi

Nyt voimassa on rajoituksia sisätilojen seisomakatsomoiden ja yhteislaulutilaisuuksien osalta.

Tiukkojen määräysten taustalla on heikentynyt koronatilanne. Tauti jyllää erityisesti rokottamattomien joukossa. He myös rasittavat terveydenhuoltoa. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä joudutaan jo päivittäin siirtämään tehohoitoa vaativia leikkauksia.

Rajoitusten suositellaan jatkuvan vuodenvaihteen yli, jotta joulun ja vuodenvaihteen tapahtumat tulevat rajoituksen piiriin.

Rajoitukset koskisivat myös lasten ja nuorten tilaisuuksia, mutta alle 16-vuotiaiden lasten osallistumista yleisötilaisuuksiin ei rajoitettaisi, vaikka järjestäjä ottaisi käyttöön koronapassin.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä kehottaa ihmisiä hakeutumaan viipymättä koronarokotukseen, jos rokotesuoja on vielä puutteellinen. Rokotusaikoja ja rokotteita on hyvin saatavilla.