Nokian Pitkäniemen puistossa soi ensi lauantaina jälleen koko perheen päihteetön kesätapahtuma Ylisfestarit, joka järjestetään nyt 20. kerran. Portit avataan klo 10.

Voittoa tavoittelemattomasta tapahtumasta vastaavat Tampereen yliopistollisen sairaalan kehitysvammahuollon ja psykiatrian toimialueet. Mukana festarin järjestelyissä ovat myös kehitysvammahuollon asiakkaat, psykiatrian potilaat sekä runsas joukko vapaaehtoisia.

Musiikkivieraita tapahtumassa ovat tänä vuonna Juha Tapio, Ellinoora, Tuure Boelius, Hevisauraus ja Rags. Tapahtuman juontaa Sami Hintsanen.

– Kaikki eturivin artistit ovat käyneet Ylisfestareilla, osa useamman kerran. Meillä kaikki artistit ovat täysillä mukana ja selvin päin keskellä päivää, kertoo tapahtuman musiikkivastaava Taito Roivas.

Tarjolla on myös Riesa-Pelle, kaverikoiria, poniratsastusta, pomppulinna, seikkailurata, kasvomaalausta sekä käsityöläis- ja basaarikuja myyntikojuineen.

Kantava idea on laitoksissa asuvien ja muiden asukkaiden yhdistäminen.

Ylöjärven Ylisillä aikanaan kehitysvammahuollon asiakastapahtumana syntynyt festivaali on nykyään kaikille avoin mutta maksullinen musiikkitapahtuma.

Festari syntyi 20 vuotta sitten kansainvälisen idean pohjalta. Kehitysvammahuollon asiantuntijat näkivät Tanskassa kehitysvammaisille asiakkaille suunnatun musiikkitapahtuman, johon alueen asukkaat pääsivät mukaan ostamalla lippuja.

Laitoksissa tai asuntoloissa asuvien asiakkaiden ja muiden asukkaiden yhdistäminen on ollut kantava idea myös Ylisille perustetulla festivaaleilla.

Lisätietoja tapahtumasta www.tays.fi/ylisfestarit.

Lue myös:

Rinnekodin asukkaat kertovat rekryvideolla toiveensa uusille työntekijöille (MU 1.6.2019)

Suomalaisen startupin jättitabletti pääsi hoivamarkkinoille kehitysvammaisten kuntoutus- ja koulutuskäyttöön Yhdysvalloissa (MU 27.5.2019)

Miten seksuaalisuuden puheeksi ottamisesta tulee luonteva osa sote-ammattilaisen työtä? Kysely: Seksuaalisuuden aihepiireistä halutaan enemmän koulutusta (MU 25.6.2019)