Noin 110 000 euron arvoinen robotieteilijä puurtaa Liverpoolin yliopiston laboratoriossa lähes itsenäisesti. Ohjauskomentonsa se voi saada esimerkiksi yhden kehittäjistä, Benjamin Burgerin kotoa, BBC kertoo.
Brittien kansallinen kemianyhdistys onkin nostanut robottivoiman ja tekoälyn hyödyntämisen kiireellisiksi kehityshankkeiksi maan valmistautuessa koronaviruksen jälkeiseen aikaan.
Tällä hetkellä robotti tutkii aurinkokennoihin liittyviä asioita, mutta sen voisi helposti valjastaa myös koronavirustaisteluun. Professori Andy Cooperin mukaan tutkijoiden tavoitteena on maailmanlaajuinen robottiverkosto, joka olisi yhteydessä ”keskusaivoihin”.
Väsymätön koeputkien kääntelijä nopeuttaa valtaisasti tieteen tekemistä, sillä se voi käydä läpi vaikkapa tuhat näytettä ilman taukoja. Samalla se vapauttaa ihmisaivot pohtimaan uusia innovaatioita ja ratkaisuja, kun kapasiteettia ei kuluteta yksinkertaisiin ja toistuviin työvaiheisiin.
Kuninkaallisen kemiayhdistyksen tutkimusjohtaja Deirdre Black ei kuitenkaan pidä robotieteilijöitä uhkana biologisille tekijöille. Hänen mukaansa tiede ja tutkimus tulevat aina tarvitsemaan myös ihmisiä.