Hoiva-ja terveysyritysten kasvu on ollut hurjaa Suomessa, ja yritysten kasvun myötä myös niiden omistajat ja johtajisto ovat tienanneet hoiva- ja terveyspalvelujen myynnistä hurjasti.

Näin uutisoi Talouselämä.

Viime vuonna eniten verotettavia tuloja oli hoivayritys Esperi Caren toimitusjohtaja ja osaomistaja Marja Aarnio-Isohannilla, jonka verotettavat tulot nousivat lähes 5,8 miljoonaan. Pääomatulojen osuus summasta oli 5,2 miljoonaa.

Terveyspalveluyritys Attendon toimitusjohtajan Pertti Karjalaisen verotettavat tulot olivat hoiva- ja terveyspalveluyritysten toiseksi korkeimmat. Hänen tulonsa olivat reilut 3 miljoonaa, joista pääomatulojen osuus oli 2,8 miljoonaa.

Kolmanneksi tulokärkeen nousi lastensuojelun palveluita tarjoavan Etelä-Pohjanmaan Arjessa Oy:n toimitusjohtaja Pasi Kohtala, jonka verotettavat tulot olivat 0,8 miljoonaa euroa. Pääomatulojen osuus summasta oli lähes 0,7 miljoonaa.

Yli puolen miljoonan euron tulot olivat oululaisen Coronaria Hoitoketjun toimitusjohtaja Teppo Lindénillä, Mehiläisen toimitusjohtaja Janne-Olli Järvenpäällä ja Pihlajalinnan Aarne Aktanilla. Hieman alle puolen miljoonan euron rajan jäi Terveystalon toimitusjohtaja Yrjö Närhinen.