Uuden koronaviruksen taudinkuvaan ovat kuuluneet Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n mukaan kuume, yskä ja hengenahdistus.

– Joissakin tapauksissa on esiintynyt munuaisten vajaatoimintaa. Useilla sairastuneilla on todettu myös ripulia. Immuunipuutteisilla henkilöillä taudinkuva on saattanut olla epätyypillinen, THL kertoo sivuillaan.

Riskiä sairastua vakavaan koronavirusinfektioon lisäävät diabetes, sydänsairaus ja tupakointi. Pääosalla sairastuneista oireet ovat olleet lieviä, mutta hoito saattaa vaatia myös tehohoitoa.

Koronavirukset ovat joukko viruksia, joita on todettu sekä ihmisillä että eläimillä. Ne aiheuttavat tavallisimmin lievän hengitystieinfektion. Vakavia tautitapauksia ovat aiemmin aiheuttaneet SARS ja MERS -koronavirukset, joiden tyyppinen uusi koronavirus on.

Koronaviruksia vastaan ei ole lääkehoitoa eikä rokotetta. Tämä koskee THL:n ja kansainvälisten uutisten mukaan sekä Mers-virusta että uutta koronavirusta.

Kiinan Wuhanista levinnyt, etenkin keuhkokuumetapauksia aiheuttanut virus tunnetaan nimellä uusi koronavirus (2019-nCoV).

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on luvannut perjantai-iltana kertoa, onko Lapissa matkailleiden kiinalaisten oireissa kyse koronaviruksesta vai ei.

...

Oletko lääkäri, hammaslääkäri, proviisori tai farmaseutti? Kirjautumalla saat kaikki Mediuutisten digisisällöt käyttöösi maksutta.

Lue myös: