Taiwanin hallinto on laittanut elekroniikkateollisuuden jättiläiset Foxconnin ja TSMC:n ostamaan puolestaan koronarokotteita, uutisoi ZDNet.

Yhtiöt usutettiin neuvottelemaan rokoteostoista saksalaisen BioNTechin kanssa. Neuvottelut ovat edelleen käynnissä, mutta yhtiöt ovat kertoneet aikovansa ostaa kumpainenkin viisi miljoonaa rokoteannosta lahjoittaakseen ne sitten hallinnon jaettaviksi.

Syynä yhtiöiden ostosretkelle on, että geopoliittinen ilmapiiri luultavasti haittaisi Taiwanin suoria ostopyrkimyksiä. Presidentti Tsai Ing-wenin mukaan Kiina on häirinnyt Taiwanin aiempia yrityksiä ostaa rokotteita. Väite on Kiinassa tyrmätty.

Taiwanista kerrottiin viime viikolla, että Japani on ennättänyt luovuttaa maalle 1,24 miljoonaa rokoteannosta, joiden jakelu on jo aloitettu. Yhdysvallat on jo aiemmin luovuttanut Taiwanille 750 000 annosta ja on aikeissa luovuttaa vielä 2,5 miljoonaa annosta.

Pandemian alussa Taiwania pidettiin hyvänä esimerkkinä viruksen leviämisen estämisessä, mutta tätä nykyä tartuntamäärät ovat nousussa ja rokotetta kaivataan kovasti. Myös taiwanilaiset teknologiavalmistajat ovat kärsineet pandemian vaikutuksista.

Lue myös: