Aluehallintoviranomaisten määräämät kokoontumisrajoitukset eivät enää ole Suomessa voimassa. Suomeen annettiin myös uusi maskisuositus eilen. Sen mukaan maskia tulee käyttää jatkossa oman harkinnan mukaan. Maskin käyttöä suositellaan edelleen, jos ei ole ottanut koronarokotusta tai saanut vielä molempia rokotusannoksia.

Valtioneuvosto loivensi eilen myös ravitsemisliikkeiden rajoituksia siten, että leviämisvaiheen alueilla rajoitukset kevenevät ja karaoke- ja tanssikielto poistuu. Ravitsemisliikkeiden rajoitukset jatkuvat kuitenkin niin, että anniskelu on sallittu kello 7-24 ja ravintolat saavat olla avoinna kello 5-1.

Seuraavaksi koronatoimista puretaan etätyösuositus, joka poistuu 15. lokakuuta.

Koko Suomessa ovat edelleen voimassa tartuntatautilaissa määritellyt yleiset hygieniavaatimukset, joilla parannetaan asiakas- ja yleisötilojen terveysturvallisuutta. Ne liittyvät muun muassa käsien pesemiseen, riittävän etäisyyden pitämiseen sekä tilojen ja pintojen puhdistamiseen.

Suomessa todettiin Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n mukaan eilen torstaina 663 uutta koronatartuntaa. Tilanne on viranomaisten mukaan huolestuttava etenkin Satakunnassa ja Päijät-Hämeessä.

Perustuslakiasioihin erikoistunut professori Martin Scheinin kuvailee Suomen tilannetta koronastrategian huonosti peitellyksi täyskäännökseksi.

”Surullista seurata Suomen koronastrategian huonosti peiteltyä täyskäännöstä. 10 prosenttia testeistä positiivisia, maskeja kohdellaan vapauden rajoituksena, tartuntojen annetaan levitä kouluissa, ja kun alue on leviämisvaiheessa baarit ovat auki kello yhteen yöllä”, hän kommentoi Twitterissä.

Lue seuraavaksi: