Suuri joukko saapui vaikuttaja­juhliin

Uusia vaikuttajia. Mediuutisten päätoimittaja Anna Niemelä kertoi alkusanoissaan, että suuri osa tänä vuonna vaikuttajalistalle nostetuista ihmisistä on aivan uusia vaikuttajien joukossa.
Yllätys. Helsinki Pohjoisen psykiatria- ja päihdekeskuksen ylilääkäri Jussi Niemi-Pynttäri yllättyi iloisesti palkintotilaisuudessa huomatessaan olevansa itsekin terveysalan vaikuttajien listalla. Hän iloitsee siitä, että Helsingin mielenterveys- ja päihdepalveluissa erikois- ja perustason yhteistyö on edennyt juhlapuheista käytännön tasolle.Arjen kehittäjät -listalta löytyvä Niemi-Pynttäri käy kerran kuussa Eksotessa pitämässä psykiatrin vastaanottoa ja konsultoimassa paikallista psykoterapiatiimiä.
Toive. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ylilääkärin Antti Malmivaaran uudenvuoden toive on, että ensi vuonna aloitettaisiin valtakunnallisten kliinisten tautikohtaisten laaturekisterien luominen.– Nyt laatua ja vaikuttavuutta ei voida arvioida eikä kansallista strategiaa ole. Meillä pitäisi olla vertailukelpoista tietoa potilaista kliinikkoon.
Rahoitusta tuli. Lääketieteen kandidaatti Visa Sippola on startup-yritys Surgify Medicalin toimitusjohtaja ja yksi sen perustajista. Yritys on kehittänyt Sippolan idean pohjalta kirurgisen poran turvalaitteen, joka säästää pehmytkudoksia vaativissa leikkauksissa.– Onnistuimme tänä vuonna keräämään hyvin yksityistä rahoitusta. Tavoitteenamme on saada tuotteellemme myyntilupa vuoden 2019 aikana.Sippola on mukana vuoden terveysalan vaikuttajien joukossa yritysmaailman listalla.
Valoisalla mielellä. Kaija-Leena Kolho aloittaa Helsingin yliopiston lastentautiopin professorina ensi vuoden alussa. Hän jatkaa myös kliinisessä työssä Lastenklinikalla, ainakin yhtenä päivänä viikossa.– Professuurin kautta voin tuoda enemmän esille omaa erityisalaani eli tulehduksellisia suolistosairauksia ja niiden hoitoa.
Piipahdus. Myös kansanedustaja Sanna Lauslahti (kok.) ehti käväisemään palkintotilaisuudessa. Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen harmitteli, että sote-hälinässä vähemmälle huomiolle on jäänyt monia muita käynnissä olevia tärkeitä hankkeita, kuten kansallisen genomikeskuksen perustaminen ja sote-tietojen toissijainen käyttö.Lauslahti ei halunnut lähteä arvailemaan vuoden terveysvaikuttajia ennen palkintojenjakoa.– Jokainen, joka tekee työtä sote-alalla, on arvokas tekijä ja vaikuttaja.