Suomi harkitsee parhaillaan Viron auttamista maan pahassa koronatilanteessa.

Viime viikolla Suomi päätti lähettää Latviaan kuusi hengityskonetta EU-tason avunpyynnön jälkeen.

Baltian maissa koronatilanne on päässyt erittäin vakavaksi. On puhuttu katastrofista, sillä maissa tasapainotellaan terveydenhuollon kantokyvyn rajoilla.

Päivän koronatiedotustilaisuudessa kävi ilmi, että Suomi harkitsee parhaillaan avun antamista Virolle, missä todettiin ennätysmäärä tartuntoja keskiviikkona. Ennätysluku oli 2306 tartuntaa. Koronakuolemia todettiin keskiviikkona 13. Viron lääkäriliitto vaati hallitukselta päätöksiä potilaiden priorisoinnista, kun sairaalat alkavat täyttyä.

Virossa sairaalassa oli eilen raportoitujen lukujen mukaan 610 potilasta, joista 444:n tila oli vakava. 70,3 prosenttia sairaalapotilasta oli rokottamattomia.

Johtava asiantuntija Liisa-Maria Voipio-Pulkki sosiaali- ja terveysministeriöstä (STM) kertoi tiedotustilaisuudessa, että hänen tietojensa mukaan Viron auttamisesta on keskusteltu Suomen yliopistollisten sairaaloiden kanssa.

”Mitään lopullisia päätöksiä ei ole vielä tehty”, hän sanoi tänään.

Hänen tietojensa mukaan keskustelut ovat koskeneet sitä, olisiko joitain vaikeasti sairaita tehohoitopotilaita mahdollista hoitaa Suomessa. Hän totesi, ettei tiedä asiasta enempää.

Lue seuraavaksi: